Украйна отблъсна поредните руски атаки срещу Киев. Военната администрация съобщи,

...
Украйна отблъсна поредните руски атаки срещу Киев. Военната администрация съобщи,
Коментари Харесай

Украйна съобщи за свалени дронове тази нощ

Украйна отблъсна следващите съветски офанзиви против Киев. Военната администрация заяви, че дроновете, изстреляни против столицата, са били свалени.

Сигнали за въздушна паника имаше в близо 10 области, в това число Одеса и Херсон, откакто съветските сили предизвестиха за ответни ограничения поради гърмежи в Москва по-рано през седмицата.

В окупираната Запорожка АЕЦ обявиха, че два от блоковете ѝ са спрени поради " техническа инспекция ". По-рано Международната организация за атомна сила удостовери за открити мини в региона на електроцентралата.

Междувременно Володимир Зеленски прикани за завършек на възбраната за импорт на украинско зърно в 5 страни от Европейския съюз, измежду които и България . По думите му е " неприемливо " да има ново удължение на възбраната, за каквото упорстват страните членки.
Всяко удължение на рестриктивните мерки е недопустимо и напряко неевропейско. Европа има институционален потенциал да работи по-рационално от това да затвори границите за избрани артикули. Работим интензивно с всички, с цел да намерим решение, което дава отговор на духа на нашата Европа.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

А Съединените щати още веднъж приканиха Русия още веднъж да се включи в съглашението за експорт на украинско зърно. На среща с африканските водачи тази седмица обаче се чака Владимир Путин да разиска износа на съветски зърнени артикули и торове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР