Украйна ограничаваза пръв път потреблението на електричество в цялата страна

...
Украйна ограничаваза пръв път потреблението на електричество в цялата страна
Коментари Харесай

Украйна ограничава електропотреблението заради руските атаки

Украйна ограничаваза пръв път потреблението на електричество в цялата страна поради съветските офанзиви с ракети и дронове, разрушили част от енергийните ѝ централи в навечерието на зимата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Електроподаването ще бъде лимитирано от 07:00 до 11:00 ч. сутринта, оповестиха държавни представители и електроенергийният оператор " Укренерго ".

Ограничено ще бъде и уличното осветяване, заяви в обществената мрежа Телеграм президентски консултант и добави, че в случай че хората не понижат потреблението си на електричество, може да се стигне до краткотрайни прекъсвания на тока.

Макар и тези ограничавания в потреблението да са планувани единствено за днешния ден, " не изключваме с настъпването на зимата да се обръщаме към вас за помощ по-често ", обърна се " Укренерго " към клиентите си.

През последните дни Русия ожесточи нападенията си с ракети и дронове против украинската електроенергийна и водна инфраструктура. В снощното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че за последните 24 часа са били унищожени три енергийни уреди.

Припомняме, че съгласно съветските управляващи АЕЦ " Запорожие " не може да бъде рестартирана. Преди няколко дни съветските управляващи нападнаха и енергийно съоръжениев Днепропетровска област.

Междувременно в Киев прекъсването на тока към този момент стартира, съобщи Укринформ. Подаването на електричество е било прекратено нощес в 23:24 ч. за да се избегне повреда, заяви във Facebook локалното енерго. Оттам прецизираха, че нито един консуматор в столицата няма да остане без ток през днешния ден за повече от четири часа. Кметът Виталий Кличко заяви, че през днешния ден за спестовност на електрическа енергия по 21 от общо 38-те тролейбусни линии в града ще се движат рейсове.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР