Украйна обяви днес аварийно спиране на електроснабдяването в южните и

...
Украйна обяви днес аварийно спиране на електроснабдяването в южните и
Коментари Харесай

Украйна обяви аварийно спиране на електроснабдяването в южните и югоизточните райони

Украйна разгласи през днешния ден спешно прекъсване на електроснабдяването в южните и в югоизточните региони на страната, защото ниските температури и неприятните метеорологични условия претрупаха мощно развалената енергийна система, съобщи Ройтерс, като се базира на публични лица.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8863
Спирането на електроснабдяването е знак за това какъв брой отслабена е украинската енергийна система, откакто от три месеца е подложена на офанзиви с съветски ракети и дронове. Официални лица споделиха, че към 40 % от системата е развалена.

Операторът на украинската електропреносна система " Укренерго " сподели, че спешно прекъсване на електроснабдяването е имало в Днепропетровска и Харковска област, а в други области продължава да работи режим на тока.

" Принудени сме да го създадем, с цел да избегнем съществени произшествия и с цел да поддържаме стабилната работа на системата. Тя още не е възобновена от вражеските удари и има сериозен недостиг на потенциал. Сега поради студеното време потреблението се е нараснало доста ", написа в " Телеграм " губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

Работниците в енергийния бранш поставят старания да поправят електропроводите и да възстановят индустриалния потенциал след офанзивите, само че студеното зимно време задълбочава проблемите.

" Укренерго " сподели, че мощните ветрове са развалили мрежата в някои региони. Ситуацията с електроснабдяването в регионите към фронтовата линия и на юг е усложнена поради обсега на вредите, нанесени по време на тежките боеве, добави още операторът.

Сергей Коваленко, шеф на енергийния оператор " Ясно ", разгласява на страницата си във " Facebook ", че " с всеки 5 градуса намаление на температурите към потреблението на ток се прибавят 200 мегавата ".

" Производството няма да се усили, само че потреблението ще нарасне. Това значи, че дефицитът пораства ", сподели Коваленко и прикани жителите да се приготвят за спирания на тока до края на март, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР