Украйна обвини Русия, че нарушава международното право, като провежда парламентарни

...
Украйна обвини Русия, че нарушава международното право, като провежда парламентарни
Коментари Харесай

Киев отсече: Изборите в Русия нарушават закона!

Украйна упрекна Русия, че нарушава интернационалното право, като организира парламентарни избори на полуостров Крим и разрешава на жителите на следени от сепаратистите райони да гласоподават при гласуването.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година и беше упрекната от Киев и неговите съдружници в поддръжка на промосковски сепаратисти в два източни района.

Притежателите на съветски паспорт в Луганск и Донецк имат право да гласоподават на изборите за Държавна дума сред петък и неделя.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи пред публицисти, че Москва " нарушава интернационалното право ", като провежда гласуването в източните региони и Крим.

" Единственият статут, който Руската федерация има, е като окупационна страна ", сподели Кулеба и добави, че Москва " един ден ще би трябвало да заплати ".

Украинската войска е въвлечена в затихващ спор със сепаратистите, който лишава 13 000 живота от 2014 година насам и ескалира през последните дни.

Повече от 600 000 души в Донецк и Луганск са получили съветски паспорти от 2019 година и ще имат право да гласоподават онлайн или в Ростов през границата.

Москва е хазаин на избори в Крим от 2016 година след първичен и спорен референдум за интеграция с Русия и напън върху жителите да получат съветски паспорти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР