Украйна настоява Русия да върне повече от 4000 сираци, които

...
Украйна настоява Русия да върне повече от 4000 сираци, които
Коментари Харесай

Украйна иска Русия да ѝ върне над 4000 сирачета

Украйна упорства Русия да върне повече от 4000 сираци, които са били нелегално депортирани. Това заяви по време на визитата си в Запорожие вицепремиерът, министър на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии Ирина Верещук, представена от УНИАН.

" Русия съзнателно замъглява фокуса на медиите, фокуса на обществото, като назовава всички деца евакуирани, казвайки, че са ни създали огромна услуга, като са ни взели децата, че това е, споделят те, филантропична задача, това е тяхно положително отношение и избавление. Това не е по този начин. Това е закононарушение,това е депортиране,това е акт на геноцид против украинските деца. Обърнахме се към Русия с писмен лист на децата сираци,които пожелаваме Реално 4396 имена на нашите деца ", сподели министърът.

Според нея Украйна е подготвена да сътрудничи с всички интернационалните организации по въпроса за връщането на отвлечените украински деца. Верещук означи, че нашите служби са подготвени да вземат нашите депортирани деца във всяка страна.

" Във всяка страна от Европейски Съюз, където ще ни ги предадат на границата с Русия посредством посредничеството или на УНИЦЕФ, или на Международния комитет на Червения кръст, посредством други интернационалните организации, които са подготвени да заминат и да вземат нашите деца. Ние настояваме всички деца да бъдат върнати, " тъй като всички деца имат легален представител. Държавата, която е легален представител на такива деца, е подготвена да поеме отговорността за техния живот и удобния им престой ", заключи тя.

По последни данни Украйна към този момент знае за 19 514 украински деца, нелегално депортирани в Русия.

Комисарят на президента на Украйна по правата на детето Дария Герасимчук счита, че Руската федерация отвлича украински деца, с цел да попълни своята нация и да ги направи руснаци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР