Украйна настоява да води тази война по същия начин, по

...
Украйна настоява да води тази война по същия начин, по
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Оттук нататък каквито и амбиции да има Радев, го чакат само разочарования

Украйна упорства да води тази война по същия метод, по който българите през XIX в. са упорствали да се освободят от Османската империя. И тогава е имало несъмнено „ руменрадевци ", въпреки и не облечени в публични постове, и не зная дали те са наричали хора като Васил Левски и Христо Ботев безродници. Най-вероятно за мнозина Османската империя е била доста уютно място, по същия метод, по който Съветският съюз беше уютно място за комунистическата номенклатура и евентуално за Румен Радев е била уютна структурата на комунистическа България и на доминирания от Съветския съюз и Русия Източен блок.


Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът Димитър Аврамов.

„ България се намира в деликатна обстановка. Не можем да кажем нищо неприятно за президента Радев, което към този момент той не си е направил самичък. От тази позиция считам, че каквото и да кажем, каквато и рецензия да отправим във връзка с президента Радев, тя сигурно ще звучи по-меко, в сравнение с личните му дейности ", счита той.

На въпроса къде ни слагат на картата на света сходни изказвания от страна на българския държавен глава, Аврамов отговори: „ В книгата на Ярослав Хашек „ Приключенията на положителния боец Швейк ", има един епизод, в който Швейк е арестуван в гарнизонния арест. Водят го при съдията и съдията споделя да се освободи и да бъде изпратен на несъмнено място. И тъмничарят Славик споделя „ Да му сложа ли белезници? " и отговорът на съдията е „ Вие сте говедо. " От тази позиция, каквото и да направи Румен Радев, където и да се нарежда, опасявам се, че той влиза в един политически коловоз, който не е изключително разумен. "

Според политолога това, което прави Радев в политиката, е еквивалент на неприятно образование в обществото. „ Това е моят отговор на неговите институционални и политически упоритости. Смисълът е да се занимаваш с политика, в случай че си изобретателен, в случай че правиш нещо свястно за хората ", акцентира той.

Аврамов добави, че издигането на стълб с българския байрак е примитивно мислене, което наскърбява националното знаме. „ Извинявам се, само че всеки човек с липса на разсъдък може да грабне една пръчка, без значение какъв брой е дълга, и да развее българския байрак. Ако този човек развее българския байрак, а не нечий различен, той по-умен ли е? В смисъл, къде е разликата в държанието ", добави политологът, като посочи подправеното патриотарство и неналичието на разсъдък не водят до потребна политика. Според него на хората, които мислят прочувствено, може да им се хареса такова държание, само че животът се движи по други правила и е прекомерно комплициран.

„ Светът е взаимосвързан и не можеш да вървиш против обществените нужди, против икономическите закони на днешния ден. Струва ми се, че Румен Радев прави тъкмо това. Още повече го прави от позицията на институция, която няма съответната конституционна роля ", означи той и уточни, че българският президент по конституция не би трябвало да изрича външнополитически хрумвания, и въобще да води друга политика от тази на българското държавно управление.

Аврамов е безапелационен, че в случай че някой е бил определен на пост, на който да пази и да възпроизвежда националното единение по потребен и разумен за хората метод, и не е схванал какво значи това, и не е съумял да го направи, този човек няма никакъв късмет оттук насетне в политиката и в публичния живот. „ Оттук нататък каквито и упоритости да има господин Радев, аз се тормозя за него, че го чакат единствено разочарования ", сподели той.


На въпроса би трябвало ли да се вземат някакви ограничения против Радев и разединението, което всява в обществото, политологът съобщи: „ Можеш ли да вземеш ограничения против някой, който е неопитен, който упорства на своето – настойчиво, с магарешки дебелоглав? Не считам, че би трябвало да се занимаваме с несъответстващите изявления на Румен Радев. Правителството си има задоволително работа. Сериозна работа. Пред България стоят стопански провокации, обществени провокации, би трябвало да се готвим за Шенген и Еврозоната и не можем да се занимаваме с Румен Радев. "

Аврамов добави, че президентът няма отговорности към ежедневния живот на българското общество. „ Той няма изпълнителни пълномощия. Единственото, което може да прави, е да приказва. И когато можеш да приказваш и си предназначен да приказваш, имаш две варианти – да приказваш смислени неща или да приказваш глупости. Той е избрал своята роля. Не можем да наказваме хората за това, че са безсмислени ", сподели още той и добави, че е задоволително обществото да му обърне тил и да върви в вярната посока.

Политологът означи като значими политическите и обществените промени, и проблемите на хората. „ Това е мъчителният въпрос на днешния ден. Това е сложният въпрос. Това е работа за политическите сили в Народното събрание ", акцентира той.

Попитан не се ли отразяват изявленията на президента на политическия имидж на България и не подриват ли престижа ни пред европейските ни сътрудници, Аврамов разяснява: „ Неговите изявления пречат на облика на България. Това е правилно. Но те към този момент пречат мандат и половина, повече от 7 година "

Политологът добави, че би трябвало да сме привикнали с това, че Радев показва визии, които се създават и пропагандират в страна, която се намира отвън развития и цивилизован свят. „ Единственото нещо, което би трябвало да вършим, без да наскърбяваме който и да било, е да си даваме сметка кой е потребен за българското общество и за развиването на нацията, на стопанската система, въобще на утрешния ден, и би трябвало да обръщаме внимание на позитивните герои, не на негативните, не на тези, които основават звук, които крещят и които всяват раздори ", счита той.

Аврамов изясни, че България има ясна позиция, има законно определено държавно управление, въпреки и то да е комплицирана настройка, въпреки и доста хора да не го харесват, то е резултат от компромис вътре в Народното събрание. „ Колкото и да не харесваме този компромис, той е разумен, той работи и резултатите ще бъдат спорни, несъмнено, като всяко ръководство, само че по-добре да отделяме сила за хората, които правят нещо свястно, в сравнение с тези, които правят безсмислени неща ", заключи политологът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР