Украйна може да загуби десетки милиона тона зърно заради блокадата

...
Украйна може да загуби десетки милиона тона зърно заради блокадата
Коментари Харесай

Жизненоважна стока е блокирана от Русия в Украйна

Украйна може да загуби десетки милиона тона зърно поради блокадата на черноморските ѝ пристанища от съветските сили, което ще предизвика рецесия с храните в Европа, Азия и Африка. Това предизвести президентът Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.

" Русия не разрешава кораби да влизат или излизат, тя управлява Черно море. Русия желае изцяло да блокира стопанската система на страната ни ", сподели украинският водач за австралийската новинарска стратегия " 60 минути ". Украйна е огромен експортьор на зърно и други храни, както и значим производител на метали.

Зеленски упрекна Русия, че " води война на изтребване " в Украйна, като уточни, че вчерашните удари са засегнали невоенни цели като хранилища за храни, зърно и торове, както и жилищни квартали. Русия няма да завоюва нищо от нанесените на Украйна вреди, а ще се изолира още повече от останалата част на света, добави украинският президент. " Какъв би могъл да е стратегическият триумф на Русия в тази война? ", попита той. " Наистина не знам ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР