Украйна може да победи Русия на бойното поле и да

...
Украйна може да победи Русия на бойното поле и да
Коментари Харесай

Украйна обяви за колко месеца може да победи руската армия

Украйна може да победи Русия на бойното поле и да изтласка нашествениците до границите за 3-5 месеца. За задачата обаче са нужни повече оръжия. Това съобщи Антон Геращенко, консултант към украинското вътрешно министерство, представен от организация УНИАН.

Способността на украинските въоръжени сили да се борят против врага, който предприе непредизвикана инвазия на 24 февруари, зависи значително от доставките на западно оръжие и скоростта на тези доставки. Геращенко акцентира още веднъж апела на президента Володимир Зеленски, че Украйна се нуждае от оръжия в този миг, а не след месеци, с цел да победи съветската войска.

Антон Геращенко сподели, че на Украйна ѝ липсват системи за противовъздушна защита вид „ Пейтриът “. „ Де факто към този момент сме в НАТО. Защото към този момент ни доставят натовско оръжие - прекосяваме към всички калибри оръдия. Да, бойците на НАТО няма да се бият за нас, само че е взето решение да ни дадат оръжия “, сподели Геращенко. Огромна роля за бъдещата победа на Украйна над Руската федерация ще изиграе решението на Конгреса на Съединени американски щати да отпусне помощ в размер на 40 милиарда $.

„ Колкото по-бързо и повече западни оръжия идват в Украйна, толкоз по-бързо ще победим руснаците “, сподели Геращенко. С помощта на нови оръжия Украйна ще може да победи Руската федерация единствено за 3-5 месеца. Британският министър председател Борис Джонсън също изрази мнение, че Украйна ще победи в тази война. По данни на Киев досега на украинска земя 27 700 съветски нашественици са намерили гибелта ти. Украинската войска нанася тежки провали на окупаторската войска на Владимир Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР