Украйна може да бъде победена до края на 2024 г.

...
Украйна може да бъде победена до края на 2024 г.
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година

Украйна може да бъде победена до края на 2024 година Тази прогноза направи директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) Уилям Бърнс.

 „ Има доста действителен риск украинците да бъдат победени на бойното поле до края на 2024 година или най-малко съветският президент Владимир Путин да бъде в положение всъщност да диктува изискванията на политическо споразумяване “, сподели той Бърнс, разяснявайки дебата в Конгреса на Съединени американски щати за отпущането на спомагателна помощ на Киев на конгрес, извършен от Центъра на Джордж Буш в Далас, Тексас. Видеозапис на тази тирада на ръководителя на отдела в Лангли е оповестен на уеб страницата на центъра.

Бърнс сподели, че Украйна " в този момент е изправена пред сложен миг на бойното поле ", защото боеприпасите й свършват, а времето на Съединените щати да й помогне. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ сподели, че по време на последното си посещаване в Украйна, което се състоя преди месец, той е имал опция да поддържа връзка с един от висшите офицери на Въоръжените сили на Украйна. Украинските военни обясниха, че се е наложило да правят отстъпка от едно обитаемо място заради липса на муниции. „ И се тормозя, че без помощта на Съединени американски щати ще има доста повече селища които украинските въоръжени сили ще би трябвало да изоставят “, сподели Бърнс.

Бърнс означи, че съгласно него, без утвърждението на Конгреса на Съединени американски щати за в допълнение финансиране за помощ на Киев, „ ще последва нова Авдеевка “. В същото време, в случай че Вашингтон продължи да поддържа Киев, въоръжените сили на Украйна, съгласно Бърнс, „ ще могат да задържат позициите си на бойното поле през 2024 година “, както и „ да продължат да нанасят удари надълбоко в Крим “.

Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ също по този начин твърди, че през двете години на украинската рецесия оценките от страна на китайския президент „ Си Дзинпин са станали по-трезви “. Според Бърнс китайският водач сякаш „ не е очаквал Съединените щати и (техните) европейски съдружници да излязат в поддръжка на украинците “, като вкарат стопански наказания, които са имали „ последствия за (техните) лични стопански системи “. „ Мисля, че имаше влияние, когато той погледна непредвидените разноски на Тайван и другите си многочислени упоритости. Най-сигурният метод да обърнем това влияние би бил в този момент да обърнем тил на Украйна “, твърди Бърнс.

В сряда ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън показа текста на законопроект за спомагателни бюджетни разноски на Съединени американски щати през фискалната 2024 година. Кабинетът на ръководителя на долната камара на Конгреса разгласява този документ дружно с направените от него законопроекти за даване на военна помощ на Украйна, Израел и съдружниците на Съединени американски щати в Индо-тихоокеанския район. Гласуването им се чака на 20 април. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че ще подпише препоръчаните законопроекти, в случай че бъдат утвърдени от законодателния орган на Съединени американски щати.

 

Източници: CNN, " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР