Украйна изключи вчера договаряне на прекратяване на огъня с Русия

...
Украйна изключи вчера договаряне на прекратяване на огъня с Русия
Коментари Харесай

Украински преговарящ: Няма да приемем сделка, която да включва отстъпване на територии

Украйна изключи през вчерашния ден договаряне на преустановяване на огъня с Русия и сподели, че Киев няма да одобри никаква договорка с Москва, която да включва подчинение на територии, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5469
Признавайки, че позицията на Киев към войната е станала по-безкомпромисна, съветникът на украинския президент Михайло Подоляк сподели, че правенето на отстъпки ще се обърне против Украйна, тъй като Русия ще удари по-силно след възможна пауза в боевете.

" Войната няма да спре, след каквито и да било отстъпки. Тя просто ще бъде сложена на пауза за известно време ", сподели съветникът в изявление за Ройтерс от намиращата се под мощна защита президентска канцелария, където някои от прозорците  и коридорите са предпазени от торби с пясък.

" След известно време, с възобновена активност, руснаците ще засилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят доста генерали. И ще стартират нова атака, даже по-кървава и широкомащабна ", сподели Подоляк.

Той отхвърли като " доста странни " призивите  на Запад за незабавно преустановяване на огъня, което ще остави съветските сили на териториите, които са окупирали в Източна и Южна Украйна.

" Руските сили би трябвало да изоставен страната и единствено по-късно подновяването на мирния развой ще стане допустимо ", сподели съветникът.

И двете страни в спора признават, че мирните договаряния са в застой. Всяка от тях упреква другата за това.

Украинските управляващи споделиха, че съветските сили са умъртвили седем цивилни в частта от Донецка област, която е под съветски надзор, съобщи ДПА.

Само в град Лиман са били убити трима души, написа в Телеграм шефът на Донецка област Павло Кириленко. И добави, че още е седем души са били ранени, сподели шефът и добави, че " всеки военнопрестъпник ще бъде осъден ".

Той не посочи при какви условия е станало това.

Междувременно в окупираната от съветските сили Херсонска област, локалната администрация упрекна в Телеграм Украйна за убийството на трима цивилни и раняването на още 10 в село Билосерка, без да дава повече детайлности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР