Украйна има споразумение с Международния валутен фонд (МВФ) за стартиране

...
Украйна има споразумение с Международния валутен фонд (МВФ) за стартиране
Коментари Харесай

Украйна очаква $2,8 млрд. от МВФ до края на годината

Украйна има съглашение с Международния валутен фонд (МВФ) за пускане на нова специфична стратегия. Мисията на МВФ ще стартира работа през октомври тази година. Тази година Украйна ще получи общо 2,8 милиарда $ от МВФ, заяви " Укринформ ".

" Бяха извършени доста значими диалози с ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева и управлението на Световната банка, господин Троценбург и госпожа Бьерде. Всъщност, това са двете най-големи интернационалните финансови организации. Увериха ни, че те ще продължат да поддържат Украйна. По-конкретно, имаме съглашение с МВФ за пускане на нова специфична стратегия. Очакваме задачата в Украйна да стартира работа още през октомври тази година, а програмата ще започва през идната година ", съобщи министър-председателят на Украйна Денис Шмигал по време на съвещанието на кабинета.
 Киев и МВФ стартират диалози за възобновяване на Украйна след войната
Киев и МВФ стартират диалози за възобновяване на Украйна след войната

Украйна ще желае 50 милиарда $ за покриване на бюджетният недостиг, породен от войната

Министър-председателят означи също, че въпросът за финансовата помощ е бил разискван с новия английски министър председател Лиз Тръс.

" Украйна ще получи 500 милиона $ от Англия за закупуване на газ, което в допълнение ще укрепи нашата резистентност през този отоплителен сезон ", означи Шмигал.

Той също по този начин акцентира, че Украйна разисква проекта за възобновяване на страната със своите западни сътрудници и повдига въпроса за ресурсите, нужни за качественото осъществяване на този проект.

" До 500 милиарда $ съветски активи са замразени на Запад. Ние лобираме за приемането на ново интернационално съглашение и ремонти в националното законодателство на нашите сътрудници, тъй че съветските замразени активи да станат главен запас за нашето възобновяване и европейски промяна ", акцентира министър-председателят.

Както беше обявено, Украйна чака да получи оповестено публично финансиране от 12 милиарда $ до края на годината.

Припомняме, че през април президентът Володимир Зеленски съобщи, че е провел диалози с Международния валутен фонд за обезпечаването на финансова непоклатимост за страната и следвоенното възобновяване на Украйна.

Официални лица в Киев обявиха, че Украйна има намерение да изиска от МВФ и страните от Г-7 50 милиарда $ за покриване на бюджетния недостиг, породен от войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР