Украйна и Русия постигнаха някои териториални успехи и си хвърляха

...
Украйна и Русия постигнаха някои териториални успехи и си хвърляха
Коментари Харесай

Европа обмисля ангажименти към Украйна, докато войната на Русия бушува на

Украйна и Русия реализираха някои териториални триумфи и си хвърляха ракети и безпилотни самолети една против друга през 90-ата седмица от войната, всяка от които показваше дребен симптом на намаляване.

Но огромна част от главните дейности бяха в европейските столици.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла. Според отчетите украински боен офицер е имал основна роля в саботажа на Северен поток Русия дефинира отчетите за придвижването на войски в Украйна като „ провокация “ Русия е „ разтревожена “ от отчетите за ролята на Украйна в офанзивата на „ Северен поток “ Украйна твърди, че е основен южен плацдарм, моли за повече военна помощ завършек на списъка

Членовете на Европейския съюз разискаха дали да дават на Украйна 20 милиарда евро (22 милиарда долара) военна помощ и 50 милиарда евро (54 милиарда долара) държавна помощ и помощ за възобновяване за четири години и дали да поканят Украйна да стартира договаряния за участие в Европейския среща на върха през декември.

И двете дейности биха изпратили мощно обръщение до президента на Русия Владимир Путин, че решимостта на Европа да помогне на Украйна не е отслабнала. Европа приготви и 12-ти пакет от наказания, което затруднява Русия да продава петрола си по света.

Междувременно Обединеното кралство подсигурява, че украинското зърно ще продължи да се изнася през Черно море, като посредничи за застрахователно съглашение, което понижи цената на военния риск за товарните превозвачи. Тази цена за малко се увеличи, откакто Русия удари шести граждански товарен транспортен съд на 8 ноември.

Войната на земята

Украйна построи предмостие на левия бряг на река Днепър през седмицата, заплашвайки съветските сили в западния завършек на фронта.

Руски кореспонденти споделиха, че Украйна е напреднала към нови позиции към Кринки, град на 20 км (12 мили) източно от град Херсон, на 9 ноември. Геолокирани фрагменти удостоверяват напредването на 13 ноември. Докладите също по този начин споделят, че непрекъснатата украинска артилерия е приковала руснаците войски в градовете сред Кринки и град Херсон.

Началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов сподели, че въоръжените сили вършат „ всичко допустимо, с цел да нокаутират руснаците от левия бряг “ в изказване на 11 ноември, първата годишнина от тактическото съветско евакуиране от територията, която контролираше в Херсон западно от реката.

Два дни по-късно Андрий Йермак, началник на президентската канцелария на Украйна, сподели: „ Въпреки всички шансове украинските отбранителни сили са се закрепили на левия бряг на Днепър [река Днепър]. “

Напредъкът на Украйна наподобява хвана Русия неподготвена за връзка.

На 9 ноември, деня на украинското нахлуване, съветската войска съобщи, че е осуетила опита на Украйна да завладее предмостие на левия бряг, убивайки 500 украински военнослужещи за седмица.

На 13 ноември съветската държавна осведомителна организация ТАСС и вестник РИА Новости разгласиха известия, че Русия е наредила предислоцирането на детайли от групата сили „ Днепър “ в Херсон на „ по-изгодни позиции “. И двамата отдръпнаха отчетите в границите на минути, като се извиниха.

Русия също направи прогрес.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели, че съветските сили са подхванали 30 офанзиви северно и южно от Бахмут, извънредно огромен брой, на 8 и 9 ноември. Геолокирани фрагменти демонстрират, че са си възвърнали контрола над железопътна линия, минаваща южно от Бахмут и напредна на север от града.

„ Руснаците се ускориха и се пробват да възвърнат изгубени по-рано позиции “ в Бахмут, написа командирът на украинските сухопътни сили Александър Сирски в Telegram.

Русия също продължи натиска върху Авдиевка, източният град на юг от Бахмут, който се пробва да обкръжи.

Началникът на военния щаб на Украйна Валерий Залужни сподели на 10 ноември, че Русия е изгубила 10 000 души през първия месец от нападението си над Авдиевка.

„ През това време нашите бойци унищожиха повече от 100 противников танка, 250 други бронирани транспортни средства, към петдесет артилерийски системи и 7 самолета Су-25. Общите загуби на съперника в жива мощ възлизат на към 10 000 души “, написа той в обществените мрежи.

Твърденията нито на Украйна, нито на Русия за загубите на другата страна могат да бъдат без значение тествани.

Войната във въздуха

Украйна и Русия също спарингуваха от разстояние.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили 19 от 31 безпилотни самолета Shahed, изстреляни от Русия на 10 ноември. Русия също по този начин е изстреляла ракета Kh-31, противокорабна ракета Onyx и ракета за противовъздушна защита S-300 на украинска територия, приемайки на въоръжение украинска техника за потребление на дронове и ракети дружно, с цел да се преодолее въздушната защита.

Руското министерство на защитата заяви, че е свалило два украински дрона в същия ден, единият покрай Москва, а другият покрай съветската граница с Беларус. Baza, съветски канал в Telegram с връзки към службите за сигурност, допусна, че единият е ориентиран към машинен цех в Коломна, на 100 километра (62 мили) югоизточно от Москва.

Украйна поредно желае от съдружниците си повече системи за противовъздушна защита. На 9 ноември заместник-министърът на защитата на Украйна изиска от Франция спомагателни муниции за системите за противовъздушна защита и присъединяване в пилотно образование за F-16.

Това образование на водачи направи огромна крачка напред на 9 ноември, когато пет холандски F-16 дойдоха във въздушната база Фетещи в Румъния за образование на водачи. Четири дни по-късно украинският президент Володимир Зеленски сподели във видео послание, че образованието на водачи на F-16 е почнало.

Европейският център за образование на F-16 (EFTC) във Фетещ ще образова и неукраински водачи.

Холандия дава назаем EFTC 12-18 от своите F-16 за задачите на образованието и оказва помощ за съгласуване на напъните за даване на Украйна на лични F-16. Украинският заместник-министър на енергетиката Фарид Сафаров неотдавна сподели на среща на НАТО, че F-16 са най-хубавият метод за Украйна да отбрани своята енергийна инфраструктура от съветски офанзиви през зимата, само че не е несъмнено какъв брой скоро Украйна ще има оперативни F-16.

Допълнителни наказания

Европейски Съюз завърши 12-ия пакет от наказания против Русия, който може да бъде утвърден в сряда, сподели ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел в понеделник, 13 ноември.

„ Този ​​12-ти пакет ще включва … нови забрани за експорт, измежду които … диаманти “, сподели Борел пред кореспонденти, като уточни, че също по този начин ще има „ дейности за стягане на тавана на цената на петрола, с цел да се понижат приходите, които Русия получава от продажбата неговият нефт – не за нас, а за другите – [и] битка против заобикалянето ”.

Дни по-рано Европейският парламент прикани за по-строго използване на европейските наказания против съветския нефт – и за удължение на тези наказания. В резолюцията се споделя, че рафинирани петролни артикули от съветски нефт влизат в Европейски Съюз от Индия, а газът продължава да влиза непосредствено в Европейски Съюз.

Но най-важният европейски принос към сигурността на Украйна може да пристигна през декември. Украйна лобира за покана за започване на договаряния за участие и Европейската комисия поддържа това искане.


„ Работим, с цел да получим абсолютно решение за започване на договаряния “, сподели Зеленски във видеообръщение от 13 ноември. „ За Украйна е от главно значение да извърши всички рекомендации на Европейската комисия, които бяха дадени, всичките седем рекомендации, и да направи нужното на този стадий от нашето пътешестване към Европейския съюз. “

Миналата година Европейски Съюз съобщи, че ще даде на Украйна статут на кандидатка, в случай че одобри законодателство за битка с корупцията и прането на пари, ограничение на въздействието на олигарсите, обезпечаване на интегритета на правосъдната система и гарантиране на правата на етническите малцинства.

На същата среща на върха Европейски Съюз би трябвало да реши дали да утвърди пакет от финансова помощ от 50 милиарда евро (54,2 милиарда долара) за Украйна за интервала 2024-27 година Европейският парламент към този момент даде зелена светлина на по този начин наречения „ механизъм за Украйна “, предопределен да помогне за финансирането на страната при прехода й към участие в Европейски Съюз и за възобновяване на страната.

Отделно дипломати от Европейски Съюз обмисляха пакет от военна помощ от 20 милиарда евро (22 милиарда долара), който ще задължи членовете да изразходват 5 милиарда евро (5,4 милиарда долара) годишно в продължение на четири години.

Дипломати от Европейски Съюз споделиха на 14 ноември, че има опозиция против пакета.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика предложи военния бюджет през юли. Съобщава се, че измежду скептиците е Германия, корав снабдител на военна помощ за Украйна до момента, и това макар обстоятелството, че е предложила да удвои военната си помощ за Украйна до 8 милиарда евро (8,7 милиарда долара) през идната година.

Съобщено е, че ръководещата коалиция се е съгласила с нарастването и ще го показа за разискване в комисията на 16 ноември. „ Това е мощен сигнал за Украйна, че няма да ги оставим в бедата “, представен е немският министър на защитата Борис Писториус като сподели.

Обещанието на Германия от 8 милиарда евро (8,7 милиарда долара) пристигна, когато канцлерът Олаф Шолц се опита да подсигурява, че Германия ще извърши разноските за защита на НАТО от най-малко 2 % от брутния вътрешен артикул (БВП) в средносрочен проект. Германия е на път да похарчи 1,57 % от Брутният вътрешен продукт тази година, а обещаните 8 милиарда евро (8,7 милиарда долара) го слагат над 2 % за идната година.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР