Украйна е възобновила износа на електроенергия за Европа, след като

...
Украйна е възобновила износа на електроенергия за Европа, след като
Коментари Харесай

Украйна възобнови износа на електроенергия за Европа, съобщи енергийният министър на страната

Украйна е възобновила износа на електрическа енергия за Европа, откакто той беше прекратен през октомври, когато Русия стартира да нанася постоянни ракетни и безпилотни набези против жизненоважна енергийна инфраструктура. Това съобщи късно през вчерашния ден министърът на енергетиката на Украйна, Герман Галушченко, представен от Ройтерс. 
 
Ударите доведоха до огромни спирания на електрозахранването за цивилното население и индустрията, което принуди спешните екипи да работят изключително, с цел да възстановят мрежата.
" Възобновихме износа ", съобщи министърът на енергетиката Герман Галушченко, като увери, че Русия " не е съумяла да унищожи енергийната ни система ".
 
Енергийният министър уточни, че доставките на електрическа енергия за локалното население остава приоритет, като добави, че се надява равнищата на износа да доближат миналогодишните.
 
" Планираме и ще водим договаряния за увеличение, тъй като днешните запаси в системата ни разрешават да създадем това ", сподели той в коментар по малкия екран.
 
През юни 2022 година Украйна, която изнасяше електрическа енергия за Молдова, Унгария, Словакия и Полша, съобщи, че се надява до края на годината да получи 1,5 милиарда евро (1,64 милиарда долара) от експорт на електрическа енергия за Европейски Съюз.
 
" В момента има проекти за увеличение на трансграничния трафик сред Украйна и Полша, което ще ускори износа ", сподели Галушченко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР