Украйна е получила втората партида от противотанкови ракетни комплекси „Джавелин“

...
Украйна е получила втората партида от противотанкови ракетни комплекси „Джавелин“
Коментари Харесай

Германия и Естония дариха зенитни и противотанкови ракети на Украйна

Украйна е получила втората партида от противотанкови ракетни комплекси „ Джавелин “ (Javelin) от Естония, заяви Укринформ, като се базира на известие на естонското министерство на защитата.

Естония достави такива ракети на Украйна и на 18 февруари.

По-рано с разрешението на Германия и Финладния Естония получи опция да достави на Украйна и гаубици. Такова въоръжение изпратиха и редица други европейски страни, оповестява организацията.

Германски държавни източници от своя страна са съобщили, че въоръжението, което Германия е дала обещание да достави на Украйна в битката й против съветската инвазия, към този момент е предадено, съобщи ДПА.

В събота немското държавно управление разгласи, че ще поддържа украинските въоръжени сили с 1000 противотанкови системи и 500 портативни зенитни ракети " Стингър ".

Испания ще изпрати на Украйна доставка от нападателни оръжия и муниции, в това число гранатомети и картечници, заяви испанската министърка на защитата Маргарита Роблес в сряда. Доставката се чака в петък.

" В тази първа доставка, която ще замине с два самолета, се чака да изпратим 1370 противотанкови гранатомета, 700 хиляди патрона за автомати и картечници, (както) и леки картечници ", сподели Роблес в изявление за телевизия Антена3.

Тя посочи, че самолетите ще доставят въоръжението до място в Полша покрай границата с Украйна, където то ще бъде получено от украински представители.

" Това е доста значимо, тъй като (оборудването) разрешава доста индивидуализирана отбрана, която може да бъде употребена даже от хора, които нямат доста огромен опит в използването на оръжия ", сподели тя.

По-рано в сряда испанският министър председател Педро Санчес осведоми Народното събрание, че Испания ще изпрати оръжия непосредствено на Украйна. Преди това страната планираше да го направи само посредством взаимната стратегия за доставки на Европейския съюз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР