Украйна е критично зависима от финансирането, което ЕС и САЩ

...
Украйна е критично зависима от финансирането, което ЕС и САЩ
Коментари Харесай

Унгария отново блокира € 50 милиарда европейска помощ за Украйна

Украйна е сериозно подвластна от финансирането, което Европейски Съюз и Съединени американски щати ѝ дават, до момента в който продължава да се бори с съветските окупационни сили, напомня Военновъздушни сили. Унгарският министър председател Виктор Орбан обаче наложи „ несъгласие за спомагателни пари за Украйна ”, часове след съглашението за начало на преговорния развой за участие в Европейски Съюз на Украйна и Молдова и даването на статут " претендент член " на Грузия.

Унгария не наложи несъгласие на това решение, само че при гласуването унгарският министър председател напусна залата „ предизвикателно ”. Според дипломати, Олаф Шолц е „ подсказал ” на Виктор Орбан този ход, с цел да може гласуването да продължи. Говорител на Шарл Мишел, ръководителят на Европейския съвет, сподели, че решението е било единомислещо.

Коментирайки унгарското несъгласие за финансовата помощ, нидерландският министър председател Марк Рюте сподели: „ Все още имаме малко време, Украйна няма да остане без пари през идващите няколко седмици “. На брифинг за медиит в ранните часове на днешния ден Шарл Мишел удостовери, че всички водачи на Европейски Съюз без един са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР