Украйна е готова да проведе специален кръг преговори с Русия

...
Украйна е готова да проведе специален кръг преговори с Русия
Коментари Харесай

Украйна предлага преговори в обсадения от руски сили Мариупол

Украйна е подготвена да организира " специфичен кръг договаряния " с Русия в обсадения град Мариуол, без предварителни условия. Това разгласи късно нощес в Туитър основният украински договарящ и президентски консултант Михайло Подоляк.

Британското министерство на защитата заяви, че скупчването на съветски военни сили на източната граница на Украйна продължава, а боевете в югоизточен Донбас се ускоряват.

Украинските договарящи са подготвени да заминат за Мариупол, с цел да договарят с Русия за евакуацията на военния гарнизон и цивилните жители в региона, заяви различен член на екипа. Давид Арахамия уточни, че сега се чака удостоверение от съветска страна.

По-рано през вчерашния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия е предала на Украйна план на спокойно съглашение и чака отговор.

Президентът на съветската република Чечения Рамзан Кадиров, съобщи, че съветските сили още през днешния ден ще имат цялостен надзор над стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол. Чеченските сили водят война в Украйна като част от съветската военна интервенция. Кадиров уточни, че бойците, заели металургичния комбинат, към момента могат да сложат оръжие и да се предадат на сутринта.

Вчера беше обявено за все по-интензивен обстрел в Донбас. Руската войска разгласи, че за денонощие е улучила над хиляда цели.

Председателят на Европейски Съюз Шарл Мишел посети Киев. Той съобщи, че блокът ще направи всичко допустимо да помогне на Украйна да завоюва войната.

В следващото си видео послание тази нощ президентът Володимир Зеленски сподели, че съдружниците наподобява са почнали по-добре да схващат потребността на страната му от тежко въоръжение, след дни на молби за още оръжейни доставки.

" Не след седмици, не след месец, а неотложно. Точно в този момент, когато Русия се пробва да засилва нападенията си. "

Зеленски добави:

" В момента Европейският съюз приготвя шести пакет от наказания. Обсъдихме това с Шарл Мишел. Работим, с цел да създадем ситуацията в действителност мъчително за съветската военна машина и съветската страна като цяло. Подчертавам във всички договаряния, че глобите са нужни не като самоцел, а като на практика инструмент за обосноваване на Русия да търси мир. "

Руските военни елементи управляват 80 % от Луганска област в Източна Украйна, заяви в Телеграм регионалният шеф Серхий Хайдай. По думите му Рубижне и Попасна в Луганска област са " отчасти " под съветски надзор. За тях от седмици се водят яростни боеве. И тук обстрелът се ускори, добави Хайдай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР