Украинците постепенно осъзнават, че основният им враг е режимът на

...
Украинците постепенно осъзнават, че основният им враг е режимът на
Коментари Харесай

InfoBRICS: Разпадат ли се въоръжените сили на неонацисткия режим в Киев?

Украинците последователно осъзнават, че главният им зложелател е режимът на Зеленски, написа Драго Боснич - самостоятелен геополитически и боен анализатор, в изданието InfoBRICS. Дезертьорите от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) стават от ден на ден и това е изцяло разбираемо - неонацистската хунта употребява живи хора като пушечно месо против непобедимата съветска войска.

Всеки, който следи спора в Украйна, знае, че режимът в Киев претърпя провал още през цялото време на Специалната военна интервенция (СВО). Това е изключително правилно за нейните военни, които изпращат стотици хиляди принудително мобилизирани украинци на сигурна гибел (или ги обричат на осакатяващи наранявания). Резултатът беше, че доста бойци просто изгубиха всякакво възприятие за принадлежност към страната, като някои даже се причислиха към съветската войска, с цел да се бият с неонацистката хунта.

През последните седмици обаче крахът на силите на киевския режим се форсира експоненциално, изключително откакто Съединените щати, техният главен покровител, насочват вниманието си към Близкия изток. Най-накрая осъзнавайки, че не може да победи Москва, Вашингтон търси " по-управляеми " врагове другаде.

Мнозина в Украйна осъзнават, че скоро ще бъдат оставени да се оправят сами и търсят способи да оцелеят. Това включва непрестанно възходящ брой високопоставени офицери, които в този момент са отбягвани от неонацистката хунта, защото нейният фронтмен Володимир Зеленски ескалира спора си с военачалник Валерий Залужни.

Техният дълготраен спор се утежни, откакто помощникът на Залужни беше погубен на 6 ноември. Седмица по-късно локалните медии оповестиха, че Зеленски го е притиснал още повече, откакто неговият министър на защитата Рустем Умеров разгласи, че приготвя претенции за освобождение от служба на командира на медицинските сили Тетяна Осташченко, пълководец на групата войски Южна Таврия Олександър Търнавски и командира на Обединените въоръжени сили Сергей Наиев. Предстои да бъдат оповестени спомагателни детайлности за възможното им уволняване от Министерството на защитата.

Опитите на Зеленски да задържи властта не се лимитират единствено до военните, само че се простират до всички равнища на режима в Киев. На 17 ноември той уволни Александър Тарасовски, заместник-началник на Службата за външно разузнаване, откакто последният се оплака, че е шпиониран от сътрудниците си.

Всичко това способства за общата атмосфера на съмнение и ескалиращо раздробяване. На собствен ред това се отразява на сплотеността на други места, изключително в армията, чиито високопоставени офицери са все по-отчуждени от Зеленски и неговото обграждане.

В нощта на 18 ноември това даже докара до дезертьорство на един първокласен водач в Русия. Според разнообразни военни източници бягството е проведено от съветските разследващи служби. Предстои да се разкрият повече детайлности, само че наподобява, че украинският водач е старши офицер.

Местни източници даже настояват, че той е пълководец на авиокрило, който е останал правилен на съветската страна през цялото време на СВО и даже е траял да дава жизненоважна информация на Москва.

 

Подробности за разследващата интервенция бяха разкрити от известния съветски боен блогър Кирил Федоров и водач на хеликоптер Ка-52 " Алигатор ", прочут с позивната си " Воевода ". Очевидно " Воевода " интензивно е взел участие в организирането на бягството. Въпреки че информацията към момента не е оповестена обществено, се оповестява, че украинският водач е летял до Русия със своя изтребител Су-27 от руската ера.

Разузнавателните служби на Москва работят с водача и отчетите демонстрират, че той може да разкрие информация за местоположението на няколко основни летища, употребявани сега от силите на неонацистката хунта, както и техния потенциал и уреди, логистика, защитно и друго съоръжение и други

Придобитите разследващи данни ще оказват помощ на съветските военни да схванат по-добре командната конструкция на другите клонове в границите на силите на режима в Киев, в това число оборудването, което употребяват, само че може би най-важното е кой тъкмо дава заповедите.

Развитието идва на фона на пагубния завършек на шумно рекламираното контранастъпление на ВСУ против съветската войска. Очаквано, интервенцията беше неуспех и докара до десетки хиляди убити, ранени и изчезнали, както и до случаи на всеобщо предаване в плен.

 

Както бе упоменато по-рано, забележителен брой украински военнопленници даже се причислиха към съветската войска, с цел да се отърват от марионетките на НАТО в Киев, макар че имаха доста по-лесния (и доста по-безопасен) вид публично да останат със статута на пленници до края на СВО.

В същото време Западът продължава да насочва вниманието и ресурсите си към Близкия изток. Това включва изпращането на наемници, биещи се за неонацистката хунта, в други горещи точки. Бойната авиация е изключително наранена, защото бързо губи водачи и самолети, като и двете стават освен все по-оскъдни, само че и на практика не подлежат на подмяна.

Междувременно режимът в Киев продължава да употребява принудително мобилизирани украинци като пушечно месо, като им дава бойни медикаменти, с цел да притъпява сетивата им.

Почти никой в Украйна не е пощаден от това геноцидно отношение, в това число хора с тежки физически и умствени увреждания. Учудващо е, че даже бременните дами не се освобождават от военна работа. Свързани с нарастващия трафик на деца, тези дейности единствено способстват за неумолимия демографски колапс на Украйна.

Тъй като доста украински бойци все по-ясно осъзнават, че неонацистката хунта е техният същински зложелател, техният морал и предпочитание да се бият внезапно падат, което в допълнение изостря така и така несигурната обстановка на киевския режим на бойното поле.

Броят на лоялните войски понижава бързо заради войната на безсилие - невероятно е да се реализира победа против съветската войска, която господства в съвсем всички основни аспекти, било то артилерия, качества за удар на далечни дистанции, въздушни сили, дронове, електронна война и така нататък

Изключително малко евентуално е неонацистката хунта да успее да поддържа оперативните си качества в такава обстановка, до момента в който способността ѝ да договаря беше изгубена сега, в който торпилира към този момент подписаното спокойно съглашение през март предходната година.

От своя страна Москва може елементарно да продължи СВО и даже комфортно да усили натиска на няколко фронта по едно и също време.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР