Украинците, които влизат в България не търсят работа, а спокойно

...
Украинците, които влизат в България не търсят работа, а спокойно
Коментари Харесай

Бежанците не се интересуват от отворените за тях работни места в Русе

Украинците, които влизат в България не търсят работа, а умерено място, където да изчакат войната да свърши

Въпреки декларираната подготвеност от компаниите в Русе да дадат работа на бежанци от Украйна, това към момента не се случва, заради липса на претенденти

Представители на бизнеса считат, че това е по този начин, защото сега тези, които влизат в България не търсят работа, а умерено място, където да изчакат войната да свърши, с цел да могат да се върнат в родината си, съобщи.

Миглена Христова може да наеме незабавно най-малко 20 украински жители като шивачи в ръководеното от нея дружество. На този стадий обаче няма искащи да стартират работа в сектора. Според Христова би трябвало да се откри метод първо бежанците да се устроят, с цел да могат да мислят за работа.

Фирмите в Русе, който изпитват огромен дефицит на фрагменти от години, и хората, които бягат от войната в Украйна, могат да си бъдат взаимно потребни, само че това няма да стане единствено със декларираната подготвеност от страна на бизнеса, счита още Миглена Христова.

Припомняме, че Община Русе разкри гореща телефонна линия за бежанците от Украйна, които могат още на границата да получат информация къде могат да се настанят и да получат здравна помощ.

Има и подготвеност децата на украинските жители да бъдат обгрижени в ясли и детски градини.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР