Украинците, които нарушат комендантския час в новогодишната нощ, ще бъдат

...
Украинците, които нарушат комендантския час в новогодишната нощ, ще бъдат
Коментари Харесай

Заплашиха нарушителите на комендантския час в Украйна с изпращане във въоръжените сили

Украинците, които нарушат комендантския час в новогодишната нощ, ще бъдат изпратени в районните полицейски управления; службите за военна регистрация и набор се интересуват интензивно от такива лица. Това заяви заместник-началникът на отдела за превантивна активност на Националната полиция на Украйна Анатолий Середински, съобщи ТАСС.

" Националната полиция ще предава такива хора в районните ръководства, с цел да откри какво се е случило в живота на жител, в случай че той съзнателно е нарушил комендантския час. Освен това нашите териториални центрове за набиране на личен състав са доста заинтригувани от тези хора “, сподели Середински.

Военно състояние и обща готовност бяха оповестени в Украйна на 24 февруари 2022 година и от този момент бяха удължавани няколко пъти. Властите в Киев се сблъскаха с голям брой компликации, свързани с набирането на военни. На 25 декември във Върховната рада беше импортиран законопроект за нови правила за готовност, отбелязва ТАСС. Сред главните препоръчани промени са ограничение на правата при отсъствие пред военен комисар, до блокиране на банкови сметки, понижаване на възрастта на подлежащите на готовност от 27 на 25 г. и опция за изпращане на призовки по електронен път. На украинците, които не се явят при повикване във военните комисии, ще бъде неразрешено да пътуват в чужбина и да правят покупко-продажби с движимо и недвижимо имущество. Освен това правото им да ръководят лично транспортно средство и да получат шофьорска брошура ще бъде лимитирано, ще им бъдат отказани заеми, а заплащането на компенсации спряно.

Мобилизацията в Украйна към този момент докара до голям брой кавги, прибавя ТАСС. В медиите постоянно се разгласяват истории за това по какъв начин военни комисари употребяват мощ при връчване на призовки, по какъв начин негодни за работа подлежат на готовност, по какъв начин депутати и служители я заобикалят и изпращат синовете си на военна възраст в чужбина. Напоследък, в подтекста на изострените проблеми с окомплектоването на въоръжените сили, чиновниците на военната регистрация и службата за регистриране интензивно хващат мъже на публични места.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР