Украинци се събраха на централния площад Тройката в Бургас, за

...
Украинци се събраха на централния площад Тройката в Бургас, за
Коментари Харесай

Украинци се събраха на площад Тройката в Бургас, за да отдадат почит към жертвите на войната

Украинци се събраха на централния площад " Тройката " в Бургас, с цел да отдадат респект към жертвите на войната.

Някои носеха плакати с надписи " Не на войната в Украйна ", " Няма да забравим военните закононарушения на Русия ", други - украински флагове, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинката Александра Сидорова сподели, че хората са се събрали, с цел да почетат паметта на починалите от съветската военна експанзия на територията на Украйна и паметта на тези изгубили живота си във Втората международна война. Според нея Втората международна война е една от най-големите нещастия на човечеството през 20 век, само че през днешния ден тази покруса се повтаря и светът е изплашен от дейностите на Руската федерация. Тя прикани всички хора по света да дадат всичко от себе си, с цел да запазят мира.

На площада имаше панихида в памет на починалите, отслужена от отец Михаил.

" Трудно ми е да проведа тази молитва, обграден от хора, които са пристигнали тук да търсят леговище и същински дом. Знам какъв брой е значимо всеки един човек на земята да има кротичък дом и да усеща в себе си същински мир, които единствено и само Бог може да даде на човек. Всичко друго се построява с старания и работа. Мирът в сърцето е доста значим, по тази причина желая тази молитва през днешния ден най-много да е, с цел да се успокоят сърцата ни, да се помолим за същинския мир в сърцата на всички хора, които са въвлечени в този нечовечен и неправдив спор. В този ден да не забравяме и жертвите на фашизма и нацизма по време на Втората международна война. Всички славянски нации би трябвало да се обичаме ", сподели отец Михаил.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР