Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката

...
Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката
Коментари Харесай

Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката край Стара Загора

Украинци са били двамата арестувани трафиканти на мигранти при гонката на Автомагистрала “Тракия ” край Стара Загора по-рано през днешния ден. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Днес към 11 ч. в региона на 205-и километър на Автомагистрала “Тракия ” е бил видян микробус с полска регистрация. Служители на Министерство на вътрешните работи са подали светлинен сигнал, по-късно различен екип на Министерство на вътрешните работи е направил опит да спре микробуса със стоп-палка, само че той не се подчинил.

Започва гонене, траяло над 70 км по автомагистралата. След това трафикантите минали през с.Плодовитово, гр. Чирпан и се насочили към с.Ракитница, където са били арестувани. Те са се движили с висока скорост - към 140 км/ч.

Двамата украинци са създали опит да избягат. Били са преследвани още 2 км от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, след което са били арестувани. Задържани са и 23 мигранти.

При преследването е зародило и ПТП, при което няма потърпевши.

“Всеки ден пътно-транспортната конюнктура е изложена на заплаха. Има действителна заплаха за нови и нови жертви ”, сподели Румен Попов, заместник-апелативен прокурор в Пловдив. “Оказва се, че надали не би трябвало да има табели по пътищата, на които да написа: “Внимание! Свободно минават мигранти ”, добави той.

По първични данни е имало и различен рейс, който след това е бил празен.

Двамата украинци са арестувани за период от 24 часа. Те са мъже на 20-годишна възраст. Има данни, че са влезнали в България на 21 ноември т.г. и са обитавалия на територията на София за няколко дни.

Наблюдаващият прокурор е изискал да им бъде повдигнато обвиняване и да бъдат арестувани за период от 72 часа, сподели Таня Димитрова, областен прокурор на гр. Стара Загора.

Води се следствие по случая. Очаква се и преводач, който да беседва с мигрантите, които са мъже от Сирия и Ирак, съобщи Нова тв.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР