Украинци настояха пред Европейския парламент ЕС да затвори небето над

...
Украинци настояха пред Европейския парламент ЕС да затвори небето над
Коментари Харесай

Украинци настояха пред Европейския парламент ЕС да затвори небето над страната им

Украинци настояха пред Европейския парламент Европейски Съюз да затвори небето над страната им, с цел да спре съветската експанзия. Те приказваха по време на Конференцията за бъдещето на Европа, този път отдадена на мястото на Общността на международната сцена.
" Родена съм град Луганск в Донбас, който бе нападнат още през 2014 година. В града ми всички приказваха на съветски и това беше мотивът Путин да стартира войната против Украйна. Никой в никакъв случай не ме е тормозил ", каза Анна Шчекатунова.
Тя добави, че през 2014 година там са се появили доста хора без опознавателни знаци и военна техника, съветски флагове са били окачени по постройките и по този начин в нейния град е пристигнала войната. " Сега стартира новата остаряла война срещу Украйна, Европа и целия цивилизован свят. От този момент не съм жива. Сърцето ми се раздира на дребни късчета ", показа тя и попита:
" Нима не разбирате, че вие сте идващите? Путин няма да спре. Той е като див звяр. Той усети усета на кръвта, а хищникът може да бъде спрян единствено със мощ. Затова му покажете силата и решимостта си да отбраните цивилизования европейски свят ".Депутатката от Върховната Рада Мария Мезенцева се обърна към тези, които се притесняват, че с дейностите си могат да провокират нуклеарна война, като напомни, че Украйна е най-големият производител на нуклеарна сила в Европа:
" Нека помислим за 15-те места, на които има нуклеарни реактори. Ние сме номер едно в Европа и номер шест в света. Това, сътрудници, не е един Чернобил, а могат да бъдат 15. И това, за жалост, може да стигне до всеки континент. Путин си играе с това ".  Мария Мезенцева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР