Украинското правителство одобри днес налагане на национална карантина през уикендите

...
Украинското правителство одобри днес налагане на национална карантина през уикендите
Коментари Харесай

Въвеждат национална карантина в Украйна през уикенда

Украинското държавно управление утвърди през днешния ден налагане на национална карантина през уикендите като част от ограниченията за закъснение на разпространяването на болестта с новия, съобщи Ройтерс. Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи, че карантината ще е в действие в интервала 14-30 ноември, написа.
Решението значи затваряне или ограничение на активността на множеството магазини през уикендите. Ще останат отворени магазините за хранителни артикули и аптеките. Ще работи и публичният превоз. Болниците също ще одобряват пациенти.
 И украинският президент Зеленски с COVID-19 И украинският президент Зеленски с COVID-19
Украинският президент Владимир Зеленски съобщи в понеделник, че е дал позитивен тест за новия ковид, само че се е чувствал добре, пре...
Правителството стегна също рестриктивните мерки за работата на заведенията за хранене, киносалоните, спортните зали, както и тези за публичните прояви. На съвещанието на държавното управление през днешния ден Шмигал съобщи, че в случай че нищо не се прави, в средата на декември здравната система няма да може да приема повече пациенти, а в лечебните заведения няма да има кревати даже в коридорите. В Украйна от началото на пандемията инфектираните с ковид са 498 808, а умрелите от затруднения - 8947. Възстановили са се 221 459 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР