Украинското правителство наскоро обяви плановете си да приеме регламента за

...
Украинското правителство наскоро обяви плановете си да приеме регламента за
Коментари Харесай

Украйна се насочва към криптовалутите чрез прилагане на разпоредбите от MiCA

Украинското държавно управление неотдавна разгласи проектите си да одобри регламента за пазарите на криптовалути (MiCA).

Това се случва малко откакто Народното събрание на Европейския съюз утвърди регламентите, които се приветстват като първата в света огромна цялостна регулаторна рамка за крипто. Очаква се този ход да помогне за консолидираното на криптоактивите в световната финансова система.

Ярослав Железняк, заместник-председател на Данъчната комисия на Украйна, неотдавна съобщи в канал в Telegram, че той и други регулаторни органи към този момент работят по използването на наредбите на MiCA, с цел да създадат криптоактивите законни в Украйна.

Това е доста развиване, защото понастоящем Украйна се смята за страна кандидатка за участие в Европейския съюз и би трябвало ръчно да приложи наредбите.

Юрий Бойко, член на Националната комисия по скъпи бумаги и фондовия пазар (NKCPFR) съобщи , че Украйна се готви да бъде една от първите страни, които ще вкарат MiCA в националното законодателство. Проектозаконът е съвсем подготвен и скоро ще стартират полемиките с главните заинтригувани страни.

Регламентът MiCA съставлява единна законодателна рамка за крипто интервенциите в границите на Европейския съюз.


 


Съветът на Европейския съюз към момента би трябвало да утвърди регламентите, само че фактът, че те получиха забележителна поддръжка от Парламента на Европейски Съюз, дава вяра за сполучлив резултат. Ако приемем, че те бъдат утвърдени, се чака регламентите да влязат в действие през 2024 година, което ще улесни предприятията, занимаващи се с криптовалути , да съблюдават разпоредбите в целия Европейски Съюз.

Прилагането на регламентите на MiCA от страна на Украйна демонстрира нейната отдаденост за хармонизиране с политиките на Европейски Съюз в крипто региона и евентуално реализиране на участие в бъдеще.

Освен това се чака тези правила да подтикват разширението в границите на украинския крипто бранш, който играе решаваща роля за издръжката на страната след съветската инвазия при започване на 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР