Украинското министерство на външните работи извика френския посланик да даде

...
Украинското министерство на външните работи извика френския посланик да даде
Коментари Харесай

И Киев скочи срещу изказването на Макрон за българските и украински банди

Украинското министерство на външните работи извика френския дипломат да даде пояснения за думите на френския президент Еманюел Макрон по отношение на „ украинските банди ”, заяви говорителката на министерството Екатерина Зеленко.
Пред крайнодясното сп. Valeurs Actuelles Макрон сподели, че " избира да има законна, записана, учредена на квоти имиграция за избран брой години, в сравнение с потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д`Ивоар, които са тук и правят работа, в сравнение с българи или украинци с техните незаконни канали ".

Интервюто му провокира остра реакция измежду цялата журналистическа колегия във Франция. Авторитетният седмичник " L`observateur " акцентира, че " за първи път президент на Франция дава изявление за извънредно дясна медия ".

Сп. " Marianne " се възмущава от нескопосаните пояснения на администрацията на Макрон за скандалното изявление. " С това си изявление Макрон зави внезапно към крайната десница ", написа от своя страна в. " Liberation ". Остри мнения има и във вестниците Le Parisien и Le Figaro.

" По време на диалога френският дипломат означи, че Франция няма искания към жителите на Украйна, които посещават страната. Следователно думите на Макрон, засягащи проблематиката на миграцията и законното трудоустройство, са били извадени от контекста”, сподели Зеленко след диалога с френския посланик в Киев. Тя означи, че „ сред Киев и Париж съществува цялостно схващане и съдействие в реализация на договореностите за придвижването на жителите от двете страни”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР