Украинското министерство на отбраната предупреди, че Русия планира да симулира

...
Украинското министерство на отбраната предупреди, че Русия планира да симулира
Коментари Харесай

Украйна очаква Русия да инсценира инцидент в Запорожката АЕЦ, за да спре контраофанзивата

Украинското министерство на защитата предизвести, че Русия възнамерява да симулира огромна повреда в Запорожката атомна електроцентрала , която е под контрола на съветските сили, в опит да осуети предстоящата контраатака на Украйна. Съобщението бе оповестено късно нощес.

Запорожката АЕЦ, която се намира в регион на окупираната от Русия Южна Украйна, е най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Районът неведнъж е бил обект на обстрел, като и двете страни се упрекват взаимно за рисковите офанзиви.

Преди предстоящото контранастъпление на Украйна се усилиха опасенията, че може да възникне нуклеарна злополука на фона на възходящата военна интензивност към Запорожие.

Руснаците приготвят огромна провокация и реплика на повредата в Запорожката атомна централа в околните часове. Те възнамеряват да нападат територията на централата. След това те ще разгласят приключването на радиоактивните субстанции , оповестиха от дирекцията за разузнаване на украинското министерство на защитата.

Докладите за приключване на радиоактивен материал от централата ще провокират световен случай и ще наложат следствие от интернационалните органи, по време на което всички военни дейности ще бъдат прекъснати, споделиха от дирекцията. След това Русия ще употребява тази пауза в борбата, с цел да прегрупира силите си и да се приготви по-добре да спре украинската контраатака, показва разследващата работа.
 МААЕ се разтревожи за обстановката към Запорожката АЕЦ
МААЕ се разтревожи за обстановката към Запорожката АЕЦ

Около нуклеарната централа към момента се чуват звуци от обстрел

Според украинското МО известията за приключване на радиация в централата ще бъдат последвани от незабавни евакуации, което може да бъде извънредно комплицирано във военна зона.

Руските военни сили в и към атомната електроцентрала преди дълго чаканата контраатака на Украйна.

В подготовката за планувания радиоактивен случай Русия е прекъснала плануваната ротация на инспекторите от Международната организация за атомна сила (МААЕ), които са основани в централата, разясниха от украинското МО.

Москва и Киев непрекъснато си разменят взаимно обвинявания за обстрел над нуклеарната централа . През февруари Русия съобщи, че Украйна възнамерява да провежда нуклеарен случай на своя територия и да хвърли виновността върху Москва. Москва също неведнъж е упреквала Киев, че възнамерява интервенции под " подправен байрак " с неконвенционални оръжия, употребявайки биологични или радиоактивни материали.
 Украйна: Започнахме! Без рязане на алена лента
Украйна: Започнахме! Без рязане на алена лента

Вече няколко дни организират контранастъпление в избрани елементи на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР