Украинският военен министър Степан Полторак заявил, че възнамерява колкото се

...
Украинският военен министър Степан Полторак заявил, че възнамерява колкото се
Коментари Харесай

DWN: Американските „Джавелин” ще помогнат на Украйна в преговорите с Русия

Украинският боен министър Степан Полторак декларирал, че има намерение колкото се може по-скоро да стартира образованието на украинските войски да употребяват доставените от Съединени американски щати „ Джавелини”. Изявлението е направено макар че съветските управляващи предупреждавали Киев да не изостря обстановката в Източна Украйна, отбелязва Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Полторак благодарил на президента Тръмп за решението да достави ракетните системи. Според него, актуалното оръжие усилва отбранителната дарба на страната. Той оповестил, първите тренировки ще стартират в сряда, 6 юни.

Вече беше оповестено, че Вашингтон е изпратил 210 ракети и 37 пускови установки.

От началото на украинската рецесия Съединени американски щати са дали на Украйна не смъртоносно оръжие на стойност $1 млрд: очила за нощно виждане, защитно въоръжение и джипове. Предишният президент Барак Обама не позволи продажба на летално оръжие, тъй като се притесняваше от отмъщението на Русия.

Доставянето на „ Джавелините” и втвърдяването на съветските наказания ще послужат като мощен лост за постигане на решение при договарянията, смятат американски специалисти.

Канада също има намерение да даде на Украйна противотанково оръжие. В Украйна работят литовски, полски и американски военни инструктори. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР