Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова натовксите страни незабавно да

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова натовксите страни незабавно да
Коментари Харесай

Украйна към НАТО: Дайте ни оръжия, защото Путин ще тества вашия член пети

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани натовксите страни неотложно да дават оръжия на страната му във войната против Русия, с цел да „ не получи Путин късмет да тества член пети на Алианса “, съобщи The Times.

Дипломатът се срещна с натовските си сътрудници в Брюксел и ги предизвести, че сега Украйна не се бори единствено за себе си, само че и за останалата част от Европа, която може да стане цел на съветския агресор. Дмитро Кулеба акцентира, че Украйна има потребност от оръжия, и това би трябвало да се случи в този момент, а не след седмици.

Кулеба сподели, че Донбас ще стане сцена на огромна борба като от Втората международна война, която ще дефинира изхода от войната на украинска земя. Той предизвести външните министри на Алианса, че в случай че Русия победи в Украйна, ще бъде единствено въпрос на време Путин да изпита решимостта на НАТО да пази Полша или балтийските страни според клаузата за групова защита на НАТО. Според член пети офанзива против страна от НАТО е офанзива против целия боен съюз.

„ Ако ни предоставите всичко, от което имаме потребност, ние ще се бием за нашата сигурност, само че и за вашата. Така че Путин да няма късмет да тества член пети от Северноатлантическия контракт. Или ще ни помогнете в този момент – и приказвам за дни, не за седмици – или помощта ви ще е прекомерно закъсняла “, съобщи украинският външен министър. Киев желае от западните си сътрудници тежко въоръжение, в това число системи за противовъздушна защита, артилерия, танкове и бойни самолети. „ Битката за Донбас ще ви подсети за Втората международна война. Русия има собствен проект, ние имаме наш, резултатът ще се реши на бойното поле “, сподели украинският външен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР