Украинският външен министър Дмитрий Кулеба каза в социалната мрежа, че

...
Украинският външен министър Дмитрий Кулеба каза в социалната мрежа, че
Коментари Харесай

Киев: Никой от съюзниците не е оказал достатъчна помощ на Украйна

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба сподели в обществената мрежа, че Киев е признателен на западните сътрудници за военната помощ, само че никой от съдружниците не е направил задоволително.

„ Украйна е признателна на сътрудниците за военната помощ, само че би трябвало да останем почтени един с различен: никой не е направил задоволително “, сподели Кулеба.

Според него въоръжаването на Украйна е „ най-краткият път за възобновяване на мира и сигурността в Европа и отвън нея “.

Припомняме, на 6 януари 2023 година Съединените щати отпуснаха нов пакет военна помощ на Украйна в размер на 3 милиарда $. Този пакет включва 225 милиона $ за дълготрайно подсилване на нейната военна мощност и рационализация на украинските въоръжени сили.

По-рано Зеленски сподели, че управляващите на Съединени американски щати към момента не са дали гаранции за сигурност на Киев. Той уточни, че Киев към момента не е получил гаранции за сигурност от нито една страна.

На 8 януари Алексей Пушков, член на Съвета на федерацията, означи, че управляващите на Съединени американски щати ще изоставят военната поддръжка за Украйна, когато схванат, че тези старания са безполезни.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР