Украинският Център за стратегически комуникации каза, че не може да

...
Украинският Център за стратегически комуникации каза, че не може да
Коментари Харесай

Украйна очаква инвазия от Беларус тази вечер

Украинският Център за стратегически връзки сподели, че не може да изключи вероятността Беларус довечера да стартира инвазия в Украйна, откакто през днешния ден в Москва се организира среща сред съветския президент Владимир Путин и беларуския му сътрудник Александър Лукашенко, съобщи Ройтерс.

" Според предварителна информация беларуски войски могат да преминат в нахлуване на 11 март 19:00 ч. по Гринуич (21:00 ч. българско време) ", заяви центърът на уеб страницата си.

Центърът за стратегически връзки работи към украинското министерство на културата и връзките, отбелязва Ройтерс.

Малко по-рано през днешния ден следобяд украинските военновъздушни сили споделиха, че съветски аероплан е стрелял от украинското въздушно пространство против беларуско населено място покрай украинската граница в опит да въвлече Беларус във войната, подета от Москва в Украйна, съобщи Ройтерс.

Украинските военновъздушни сили споделиха, че в 14:30 ч. локално време държавната гранична работа е получила информация, че съветски аероплан е изхвърчал от летище в Беларус, навлязъл е в украинското въздушно пространство и по-късно е разкрил огън против село Копани.

" Това е ПРОВОКАЦИЯ! Целта е да се въвлекат въоръжените сили на република Беларус във войната с Украйна! ", съобщи командването на украинските военновъздушни сили в собствен пост в интернет.

Министерството на защитата на Беларус дефинира известието за ракетен удар от съветски аероплан по беларуско село като подправена информация, заяви организация БЕЛТА. " Министерството на защитата недвусмислено декларира, че информацията за ракетен удар по беларуско село е цялостна нелепост ", сподели формалната говорителка на министерството на защитата Ина Горбачова.

Пресслужбата на ведомството съобщи в своя канал в Teлеграм, че публикуваната информация за удар по територията на републиката е " поредна провокация и опит за разлюляване на беларуското общество. " Към 18:30 ч., макар изказванията на украински публични лица и известията на редица телевизионни канали, нито оборудванията за надзор и разузнаване на въздушното пространство, нито подразделенията на министерството за изключителните обстановки, изпълняващи задания в тези региони, не потвърдиха тази информация ", означиха от беларуското министерство на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР