Украинският производител на дронове Brave Inventors представи най-новия си дрон

...
Украинският производител на дронове Brave Inventors представи най-новия си дрон
Коментари Харесай

Запознайте се със Shoolika Mark 6: Украински боен дрон с нощно виждане, устойчив на електронна война

Украинският производител на дронове Brave Inventors показа най-новия си дрон Shoolika (хвърчило) Mark 6. Устойчив на електронна война, новият военен дрон има и впечатляващи благоприятни условия за нощно виждане. Тази композиция трансформира този дрон в същинска мощ.

Основана през декември 2022 година, Brave Inventions вкарва по 5 нововъведения в промишлеността през всяка седмица от този момент.

Brave Inventors има за цел да предизвиква украинските нововъведения в региона на отбранителните технологии и да подкрепя украинските стартъпи на ранен стадий в създаването на пробивни отбранителни технологии. Като да вземем за пример самостоятелни децентрализирани системи, основани на изкуствен интелект.

На 5 февруари украинският министър на цифровата промяна Михайло Федоров разгласи в Telegram системата Shoolika MK6. Според него системата него може да нанася прецизни удари даже по време на нощни интервенции.

„ Отбранителните сили към този момент тестваха Shoolika MK6 и дадоха своите мнения: Дронът е потребен в тактически интервенции, изключително през нощта. “

заяви Федоров

Федеров изясни в обявата в Telegram, че сега дронът е в развой на кодифициране в НАТО. След това ще получи актуализации, с цел да усъвършенства изкуствения си разсъдък и опциите на камерата за по-ефективно потребление в тактически интервенции. Със своя потребен товар до 6 кг и обхват на деяние до 10 километра, Shoolika MK6 е универсално решение. Твърди Федоров.

Украйна употребява безпилотни летателни апарати за противопоставяне на съветските сили като метод за понижаване на жертвите в борбите. Украинският президент Володимир Зеленски е наредил основаването на нов боен клон, отдаден на безпилотните и роботизираните въздушни, морски и наземни системи.

През декември 2023 година, украинските публични лица се ангажираха да усилят вътрешното произвеждане на безпилотни летателни апарати до милиони до края на годината. По това време украинският министър на стратегическите промишлености Олександър Камишин разгласи в обществените медии, че страната възнамерява да усили производството на летателни апарати с аспект от първо лице (FPV) за атакуващи и разследващи цели.

Този ход е част от по-голям проект за отбрана на Украйна от съветските въоръжени сили.

Дроновете на Украйна към този момент са посочили, че са доста ефикасни. В предишното някои от тях бяха употребявани за нанасяне на тежки удари на Русия. Например, унищожаването на свръхзвуков бомбардировач с огромен обхват на деяние и на петролен танкер в Керченския пролив, претрупан с гориво.

Необходима е още работа

Бъдещите проекти на Украйна включват възстановяване на системата с изкуствен интелект за самостоятелни задачи и модернизиране на камерите за възстановяване на идентифицирането на задачите и коригирането на курса за въздушни удари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР