Украинският президент Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че основното условие
Коментари Харесай

Зеленски каза условието за мир. Какво Украйна няма да приеме?

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във видеообръщение, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

" В противоположен случай украинският народ няма да одобри никакво съглашение ", акцентира Зеленски.

Във видеообръщението си той сподели, че въоръжените сили на Украйна отблъскват настъплението на съветските войски в Донбас, покрай Харков и Киев.

" Нашите храбри войски нанасят смъртоносни удари на окупаторите и ясно изясняват на съветската страна, че е належащо да се договаря допустимо най-скоро. Шестнадесет хиляди окупатори към този момент са унищожени в Украйна. За какво? За какво са умрели? Какво им дава тя? Разговорът би трябвало да е сериозен. Суверенитетът и териториалната целокупност на Украйна би трябвало да бъдат възобновени ", добави украинският президент.

Зеленски акцентира, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и че изискванията на договарянията с Русия би трябвало да бъдат обективни и украинският народ няма да одобри други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР