Украинският президент Володимир Зеленски заяви това във видеообръщение, коментирайки пристигането

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви това във видеообръщение, коментирайки пристигането
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия загуби една от възможностите си да тероризира света!

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи това във видеообръщение, разяснявайки идването на първия товарен транспортен съд с украинско зърно в пролива Босфор в Истанбул

"Днес първият транспортен съд с украинско зърно дойде в Босфора, откакто мина през специфичния кулоар в Черно море, който беше контрактуван, с цел да се отблокират нашите пристанища. Целта ни в този момент е да има регулярност: когато един транспортен съд напуща пристанището, там към този момент би трябвало да има други кораби - както тези, които се товарят, по този начин и тези, които са на път към пристанището. Непрекъснатостта и редовността са нужен принцип, от който се нуждаят всички консуматори на нашите селскостопански артикули ", сподели Зеленски, представен от Анадолската организация и БГНЕС.

Той акцентира, че износът през тази година е нужен, с цел да могат украинските фермери и селскостопански компании да разполагат с задоволително запаси за сеитбата през идната година.

"Това към този момент е въпрос на продоволствена сигурност, а за нашата страна идната година е обезпечена в този момент ", сподели президентът.

Зеленски съобщи, че Русия е провокирала продоволствената рецесия, с цел да употребява доставките на пшеница, царевица и нефт като оръжие.

"Точно както към този момент прави с газа и петрола - Русия основава дефицит, покачва цените, а когато предизвика обществени разтърсвания, изисква политически отстъпки. Това не би трябвало да се случва с храната. Разбира се, че разбираме с кого си имаме работа. А Русия схваща, че губи една от опциите си да тероризира света ", добави президентът.

Според него, когато светът е единен, когато сътрудниците извършват отговорностите си, е допустимо да се реализира мечтаният резултат.

"През идващите дни ще забележим по какъв начин ще продължи самодейността със зърно. И желая всички в Украйна да го схванат - макар акцията за дезинформация по отношение на самодейността за зърното, която се популяризира от враговете на нашата страна... Всяка гривна, извоювана от нашите земеделци, и всички възобновени интернационалните връзки на Украйна ще бъдат принос към укрепването на нашата страна ", акцентира Зеленски.

На 2 август турското министерство на националната защита заяви, че корабът "Разони " с царевица на борда, който е напуснал украинското пристанище Одеса, е достигнал пролива Босфор в Черно море.

На 22 юли в Истанбул в наличието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш беше подписано съглашение за безвредно превозване на зърно от украинските пристанища. Документът беше подписан от представители на Украйна, Русия, Организация на обединените нации и Турция.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР