Украинският президент Володимир Зеленски заяви по време на конференция, организирана

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви по време на конференция, организирана
Коментари Харесай

Зеленски: Загубата на Украйна би наводнила страните от НАТО с бежанци

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи по време на конференция, проведена в Ню Йорк, в която взе участие посредством видеовръзка, че провалянето на Украйна във войната с Русия ще значи десетки милиони бежанци, които ще потърсят леговище в страните от НАТО, заяви „ TVP World ”.

Киев е смутен от появилите се гласове в американската Републиканска партия, които приканват за понижаване на помощта за Украйна, разгласи Зеленски . Той добави, че не е ясно какво би означавала за Украйна възможна победа на Доналд Тръмп на президентските избори през 2024 година

Украинският президент също по този начин акцентира, че въпреки " някои водачи да считат, че Украйна не може да завоюва войната, тъй като популацията на Русия е по-голямо ", загубите, които украинските сили понасят на фронтовата линия, са доста по-малки от тези на руснаците.

Той също по този начин акцентира, че макар бавния прогрес на актуалната контраатака, Украйна ще продължи да се бори против силите на агресора и се надява на " триумф на бойното поле по-късно тази година ".

Държавният глава увери, че Киев е отворен за " всички гласове във връзка с мирните оферти, като се изключи Русия ", в това число и за мненията на Китай, африканските страни и Бразилия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР