Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че ще посети Великобритания,

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че ще посети Великобритания,
Коментари Харесай

Европейската обиколка на Зеленски продължава в Лондон

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че ще посети Англия, с цел да се срещне с английския министър председател Риши Сунак, съобщи Ройтерс. През уикенда Зеленски се срещна с водачите на Германия,  Франция и Италия, с цел да изиска още военна и финансова поддръжка за Украйна.

" Днес – Лондон. Обединеното кралство е водач когато става въпрос за увеличение на военния ни потенциал по земя и въздух. Това съдействие ще продължи през днешния ден ", написа Зеленски в " Туитър ".  " Ще се срещна с моя другар Риши. Ще проведем съдържателни диалози както на четири очи, по този начин и сред делегации ", добави украинският държавен глава.

Малко по-късно пресцентърът на английското държавно управление заяви, че Зеленски към този момент е дошъл.  

Миналата седмица Англия стана първата страна, която стартира да доставя Украйна с крилати ракети с огромен обхват, които разрешават нанасяне на удари против съветски военни обекти, ситуирани надълбоко зад фронтовите линии, напомня Ройтерс.

Междувременно уредниците на срещата на върха за народна власт в Копенхаген оповестиха, че Зеленски ще се включи във форума посредством видеоконферентна връзка.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР