Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Западът не трябва да

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Западът не трябва да
Коментари Харесай

Зеленски: Западът не трябва да всява паника от инвазия, защото това заплашва икономиката ни


Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Западът не би трябвало да всява суматоха от инвазия на съветски войски, тъй като това заплашва стопанската система на страната. По думите му най-големият риск е за дестабилизация от вътрешната страна, в това число под формата на икономическа рецесия.

„ НАТО е единственият поръчител за сигурността на Украйна в нейното опълчване с Русия “, посочи украинският водач на конференция. Зеленски акцентира, че източноевропейските страни, членуващи в НАТО, също може да бъдат наранени от хакерски атаки и други тактики за заплашване от Москва.

Той не изключи по-нататъшна ескалация на напрежението в връзките с Русия и насочи рецензии към прекомерно огромната, по думите му, суматоха към положението на украинската стопанска система: „ Не споделям, че ескалацията не е допустима, само че не се нуждаем от тази суматоха “. Добави, че точно това е споделил през вчерашния ден по телефона на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Според Володимир Зеленски актуалната обстановка е съществено предизвикателство за НАТО, тъй като някои европейски страни си мислят, че не трябва да се рискува с приемането на Украйна в алианса. " Ако избухне обаче пълномащабна война, тя ще бъде по границите на някои страни от НАТО ", предизвести Зеленски.
Българска телеграфна агенция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР