Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите са разкрили над

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите са разкрили над
Коментари Харесай

Зеленски: Повече от 400 са руските военни престъпления

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че следователите са разкрили над 400 съветски военни закононарушения и са намерили тела на военнослужещи и цивилни в освободените от съветската окупация региони на Херсонска област, оповестиха международните организации.

" Следователите към този момент са документирали повече от 400 съветски военни закононарушения. Открити са тела на починали цивилни и военнослужещи ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от Ройтерс.

" Стабилизация и възобновяване на законността " са реализирани в 226 обитаеми места с повече от 100 000 поданици, означи той.

Продължават арестите на съветски бойци и наемници, добави президентът.

Зеленски съобщи, че сраженията в Донецката област в Източна Украйна са толкоз интензивни, колкото и през последните дни, като съветските офанзиви не са спирали. Украинската защита е на най-високо ниво и няма да ги пропусне, даде обещание той.

" Всички ние усещаме, че успеха ни наближава ", сподели Зеленски във видеопосланието си, представено от ДПА.

" Винаги има хора, които се борят и работят за нашата победа ", акцентира той, като благодари на бойците, лекарите и дипломатите за денонощната им работа в Украйна, откогато Русия стартира войната против съседката си преди повече от осем месеца и половина.

Миналата седмица украинската войска означи огромен триумф: След сполучливи контраатаки руснаците в южната област Херсон се изтеглиха от едноименната районна столица и други градове на десния или западния бряг на огромната река Днепър. Украинското военно командване в южната част на страната оповестява, че силите на Киев неотдавна са си върнали общо 179 обитаеми места.

През последните няколко дни е освободен регион с повърхност към 4500 кв. км на северозапад от р. Днепър, заяви в неделя украинската организация УНИАН, базирайки се на локалните военни.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви за дребен триумф в източноукраинската Донецка област. Руските бойци са завладяли село Майорск, заяви представителят на министерството Игор Конашенков. Засега няма удостоверение от украинска страна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР