Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че евакуацията от пристанищния град

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че евакуацията от пристанищния град
Коментари Харесай

ООН: Хуманитарен конвой е на път за “Азовстал“

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че евакуацията от пристанищния град Мариупол ще продължи и през днешния ден на фона на продължаващия съветски обстрел. Ръководителят на филантропичната работа на Организация на обединените нации Мартин Грифитс сподели, че нов ескорт е на път за стоманодобивния цех " Азовстал, където се допуска, че се укриват към 200 цивилни, в това число 20 деца.

Организация на обединените нации съобщи, че ще се опита да изтегля още цивилни от украинския град Мариупол, откакто 500 души през вчерашния ден бяха безвредно изведени от града. Генералният секретар на организацията Антониу Гутериш сподели, че се организира трета интервенция по евакуацията на цивилни, само че отхвърли да даде повече детайлности преди приключването ѝ. Украинският президент Володимир Зеленски удостовери информацията в следващото си послание към нацията тази нощ.

По-рано през днешния ден почитан украински чиновник заяви, че " сега " се прави нов опит за евакуация на цивилни от стоманодобивния цех " Азовстал ".

Андрий Ермак, началник на президентския щаб, не даде детайлности за напредъка на избавителните старания. Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук сподели, че евакуацията от Мариупол през днешния ден ще се концентрира върху хората, блокирани в завода. Руските военни оповестиха тридневно преустановяване на огъня в региона от през вчерашния ден, само че украински пълководец съобщи, че към момента има тежки боеве в обширния комплекс. Руският президент Владимир Путин съобщи, че неговите сили са подготвени да обезпечат безвредно прекосяване на цивилните, само че бойците би трябвало да се предадат.

Тежки боеве е имало през последното денонощие в южната и източната част на Украйна, оповестиха както от Москва, по този начин и от Киев. Руското министерство на защитата заяви, че негови ракети са унищожили огромен склад за муниции в източния град Краматорск.

Пентагонът разгласи, че е дал разследващи данни на Украйна, само че не е взел участие в процеса на взимане на решения на военните, откакто медии оповестиха, че Съединени американски щати са помогнали на украинските сили за ликвидирането на няколко съветски генерали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР