Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е в ход очакваната

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е в ход очакваната
Коментари Харесай

Зеленски заяви, че е в ход мащабна офанзива на Русия в Източна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е в ход предстоящата широкомащабна атака на Русия в Източна Украйна. По-рано секретарят на украинския Съвет за национална сигурност сподели, че Москва се е пробвала да пробие защитата в Донецк, Луганск и Харков. Американският президент Джо Байдън ще разиска кризата  със съдружници и сътрудници на Съединени американски щати.

Русия е почнала предстоящата нова атака в източната част на Украйна, оповестиха управляващите в Киев. Има известия за детонации по всички фронтови линии, както и за офанзиви в други украински региони.

" Можем да кажем, че съветските сили започнаха борбата за Донбас, за която се приготвят от доста време. Голяма част от съветската войска сега е съсредоточена върху тази атака. "

Украинците ще се борят, с цел да се защитят, без значение какъв брой съветски войски са изпратени там, сподели още Зеленски.

Началникът на кабинета на президента уточни, че това е началото на „ втората фаза “ на войната.

Междувременно от Белия дом оповестиха, че американският президент Джо Байдън ще разиска със съдружниците през днешния ден рецесията в Украйна, поддръжката за страната, както и напъните за търсене на отговорност от Русия за дейностите ѝ.

По-рано представителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че Русия е почнала да " оформя " изтока на Украйна - поставяйки условия за по-големи и по-агресивни офанзиви. По думите му, Мариупол не е паднал макар ударите на Русия.

„ Продължаваме да следим концентрацията на съветските въздушни удари и артилерия в Донбас и на юг, изключително към и в Мариупол “, сподели Кърби и добави, че украинците оказват опозиция макар все по-агресивните дейности на Русия.

Вчера при съветските бомбардировки против няколко града в Украйна са починали минимум 17 души, настояват украинските управляващи. Множество ракети са блъснали западния град Лвов, който до момента значително не е бил обект на офанзиви.

По данни на Организация на обединените нации повече от 4,9 милиона украинци са избягали от страната след нахлуването на Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР