Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е обсъдил възможни допълнителни

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е обсъдил възможни допълнителни
Коментари Харесай

Зеленски похвали позицията на Германия спрямо Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е разискал вероятни спомагателни наказания против Русия в диалог с немския канцлер Олаф Шолц и похвали това, което съгласно него е по-благоприятна смяна в позицията на Германия по отношение на Киев, оповестява Агенция Ройтерс.

Днес приказвах с немския канцлер Олаф Шолц за това по какъв начин да се приведат под отговорност всички отговорни за военни закононарушения. За това по какъв начин да се засилят глобите против Русия и по какъв начин да се убедят Русия да търси мир ", сподели Зеленски в вечерното си видеообръщение, изглеждайки спокоен в фотьойл.

" Щастлив съм да отбележа, че в последно време позицията на Германия се трансформира в интерес на Украйна . И смятам това за безусловно разумно, защото болшинството германци поддържат тази политика. Благодарен съм им. И чакам, че всичко, което се договорихме, ще бъде изпълнено. Това е доста значимо. "

Германия, неохотна в ранните стадии на съветската инвазия да даде на Украйна оръжие, в този момент се съгласи да достави противотанково оръжие и ракети .

Зеленски, в началото сериозен към Германия, че не е предоставила съответна помощ, изключително в послание към Бундестага предишния месец, приветства ходовете на Берлин.
 И Германия подготвена да е поръчител за сигурността на Украйна
И Германия подготвена да е поръчител за сигурността на Украйна

Олаф Шолц увери за това Зеленски в телефонен разговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР