Украинският президент Володимир Зеленски във информира, че неговата нация е

...
Украинският президент Володимир Зеленски във информира, че неговата нация е
Коментари Харесай

Докато Си се среща с Путин, Зеленски кани Китай да се присъедини към мирната формула на Киев

Украинският президент Володимир Зеленски във осведоми, че неговата нация е предложила на Китай да се причисли към украинската мирна формула за преустановяване на продължаващата руско-украинска война.Лидерът на раздираната от война страна обаче сподели, че Украйна към момента чака отговор.Изявлението на Зеленски идва по време на срещата на китайския президент Си Дзинпин с съветския президент Владимир Путин в Москва.

„ Предложихме на Китай да стане сътрудник в използването на мирната формула. Предадохме нашата формула по всички канали. Каним ви на разговор. Очакваме вашия отговор “, сподели Зеленски пред пресата по време на взаимен брифинг в Киев с Японският министър председател Фумио Кишида.

„ Получаваме сигнали, само че към момента няма конкретика “, добави президентът.

Украинският водач удостовери също, че ще взе участие в идната среща на върха на Г-7 в Япония през май посредством видеовръзка.

„ Приех поканата на премиера и ще вземам участие в онлайн формат на срещата на Г-7 в Хирошима “, сподели Зеленски.

По-късно, по време на ежедневното си вечерно послание, Зеленски сподели, че е имал „ продуктивни диалози “ с японския министър председател.

„ Нашите диалози с господин Кишида бяха много продуктивни. Чух също по този начин доста съответно предпочитание на Япония да работи дружно с нас за още по-активно активизиране на света за интернационален ред, за отбрана от експанзия, за отбрана от Русия гнет “, сподели той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР