Украинският президент Володимир Зеленски спря в Полша и връчи награди

...
Украинският президент Володимир Зеленски спря в Полша и връчи награди
Коментари Харесай

Зеленски с кратка визита в Полша, с кого се срещна

Украинският президент Володимир Зеленски спря в Полша и връчи награди на двама доброволци, само че не се срещна с публични представители на страната, предадоха Укринформ и Ройтерс.

Зеленски даде висока оценка на работата на полските жители и доброволците по време на къса спирка в Люблин на връщане към Украйна от публични визити оттатък Атлантика.

Той означи в Telegram, че " На път за Украйна имах достойнството да отбележа в Люблин напъните на полските жители и доброволци. Бианка Залевска е журналистка, която от 2014 година отразява съветската експанзия против Украйна и популяризира истината за това, което се случва поради нахлуването на съветското зло. През юли 2014 година тя беше тежко ранена, само че не стопира да се бори за положителното. Нейните доброволчески старания избавят живота на доста украинци, в това число на деца, които са превозени за лекуване в детски лечебни заведения в Полша. Благодарим ѝ за това! ", се споделя в обявата.

Президентът Зеленски похвали и Дамян Дуда, доктор от избавителната работа, началник на непринуден медицински екип, който е и част от преподавателския състав на университета " Мария Кюри-Склодовска " в Люблин.

" Той и екипът му пристигнаха в Украйна: в Бахмут, Соледар, на фронтовата линия в южната част на страната. Спасяваше нашите момчета, нашите бойци, сътвори фондация, която финансира закупуването на медикаменти, и сътвори център за образование на бойни медици, интензивно обучаваше публицисти и доброволци, които се разполагат в зоната на бойните дейности. Благодарение на такива грижи фактически се избавят човешки животи. Благодаря ти, Дамян ", съобщи Зеленски.

" Благодаря на Полша за неоценимата поддръжка и взаимност, които оказват помощ за отбраната на свободата на цяла Европа! ", добави украинският президент в " X ".

От неговата пресслужба прецизираха, че Бианка Залевска е удостоена с медал " Княгиня Олга " втора степен, а Дамян Дуда -- с медал " За заслуги " трета степен, за забележителния им персонален принос в поддържането на държавния суверенитет на Украйна, териториалната ѝ целокупност, както и за укрепването на украинско-полското съдействие.

Зеленски беше на посещаване в Канада, където организира редица срещи с държавни чиновници и бизнесмени. Освен това той направи послание към Народното събрание, напомня Укринформ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР