Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е унищожила за

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е унищожила за
Коментари Харесай

Зеленски: Русия унищожи още три енергийни обекта в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е унищожила за последното денонощие три енергийни обекта на територията на страната му. Той заяви и че ще взе участие в днешната среща на върха на Европейски Съюз с основна тематика провокациите в енергетиката, съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Имаме нови повреди по сериозната инфраструктура. За последните 24 часа врагът унищожи три енергийни обекта ", сподели Зеленски във видеообръщение, представено от Укринформ.

Украинският президент прикани сънародниците си през днешния ден да понижат колкото е допустимо потреблението на електрическа енергия, тъй като по думите му това ще разреши графиците за спиранията на тока да бъдат направени по този начин, че те да са с оптимално къса дълготрайност.

Снощи Украйна заяви, че поради съветските удари по енергийната ѝ инфраструктура през днешния ден ще има ограничавания в електроподаването. 

Зеленски добави, че ще взе участие в днешната среща на върха на Европейски Съюз, и уточни, че през вчерашния ден е имал диалози с редица европейски политици.

" Утре (б.р. - днес) ще вземам участие в срещата на върха на Европейския съюз - ще направя послание към сътрудниците. Ключовите тематика ще бъдат, несъмнено, провокациите пред нашата енергетика, украинската и европейската. Ще реагираме дружно на терористичната опасност ", съобщи украинският президент.

Той описа и за диалога си по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в който Зеленски изрече на турския си сътрудник признателност за поддръжката за териториалната целокупност на Украйна.

" Обсъдихме основни въпроси в региона на сигурността, които породиха в този момент пред Украйна и целия наш район. Ключовите тематики са напъните за продължение на освобождението на наши хора от съветски плен, отбранителното съдействие и износът на украински продоволствени артикули ", сподели Зеленски.

Украинският президент съобщи, че за месец украинските войски са свалили 233 дрона камикадзе " Шахед " и десетки ракети.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР