Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е унищожила за

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия е унищожила за
Коментари Харесай

Русия продължава да унищожава украински енергийни обекти

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е унищожила за последното денонощие три енергийни обекта на територията на страната му. Той прикани сънародниците си да понижат в четвъртък колкото е допустимо потреблението на електрическа енергия, тъй като това ще разреши токът да бъде спиран за оптимално малко време.

Украйна заяви, че поради съветските удари по основна енергийна инфраструктура, постанова ограничавания в електроподаването на 20 октомври.

Междувременно Киев е отбелязал триумфи в неутрализирането на ирански дронове.

 
Работим, с цел да подсигуряваме цялостната сигурност на украинското небе. Вече имаме обилни резултати: 233 дрона Шахед и десетки ракети бяха свалени този месец. 10 ирански дрона бяха унищожени в сряда и единствено в посока Киев. Още 11 дрона Шахед бяха свалени с помощта на бойците от Южното въздушно командване. Благодаря ви, момчета, за страхотната работа.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Зеленски осмя хода на съветския президент Владимир Путин да разгласи военно състояние в четирите нелегално анексирани региона на Украйна.

Указът позволява основаването на сили за гражданска защита; евентуалното налагане на вечерен час; ограничавания върху пътуванията и обществените събирания; по-строга цензура; и по-широки правоприлагащи пълномощия в Херсон и другите анексирани райони Донецк, Луганск и Запорожие.

Украинският президент прикани всички поданици на окупираните региони в Южна и Източна Украйна да не позволяват да бъдат вербувани от съветските сили. Драстичната ескалация на спора съответствува с началото на всеобщото пренасяне от Русия на 70 000 цивилни от Херсонска област.

 
Всички разбираме, че така наречен евакуация е равна на депортиране. Целта й е да сътвори тип суматоха в Херсон.
Сергий Хлан, заместник-управител на регионалния съвет на Херсон

Длъжностни лица в Киев споделят, че изказването на Путин не трансформира нищо за раздраната от война страна. Тя ще продължи да деокупира своите територии.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР