Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че правителството е взело решение

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че правителството е взело решение
Коментари Харесай

Без газ и вода. Украйна обяви задължителна евакуация от Донецк

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че държавното управление е взело решение за наложителна евакуация на хората в област Донецк в Източна Украйна поради интензивните сражения с съветските сили и заплахата от заледяване през зимата.

Според Киев стотиците хиляди хора, които към момента са в зони на бойни дейности в целия район Донбас, би трябвало да изоставен.

„ Колкото повече хора изоставен Донецка област в този момент, толкоз по-малко хора ще има време да убие съветската войска “, сподели Зеленски в послание късно в събота вечер.

По думите му на жителите ще бъдат дадени обезщетения.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук предизвести, че евакуацията би трябвало да се извърши преди да стартира зимата, тъй като има възможност хората да нямат достъп до отопление. По думите й газопроводите в района са били унищожени, което ще направи невероятно отоплението на градовете и селата.

Според Верешчук в Донецка област са останали 200-220 хиляди души, от които 52 хиляди са деца.

В индустриалния район Донбас влизат Донецка и Луганска област, като втората е окупирана от съветските сили от седмици. Според украинските управляващи там има обитаеми места, където хората нямат достъп и до водоснабдяване, с изключение на до газ. Електроснабдяването също е ненадеждно, споделя Верешчук.

Руската инвазия в Украйна стартира в края на февруари и продължава да нанася опустошения в цялата страна.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите немски гаубици към този момент са на фронта против съветските сили в Украйна   please wait

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР