Украинският президент Володимир Зеленски проведе първа среща с новото командване

...
Украинският президент Володимир Зеленски проведе първа среща с новото командване
Коментари Харесай

Зеленски проведе първа среща с новото украинско военно ръководство

Украинският президент Володимир Зеленски организира първа среща с новото командване на въоръжените сили на страната, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица Зеленски направи редица кадрови промени във военното управление на Украйна. Снощи той заяви в постоянното си вечерно видеообръщение, че през вчерашния ден е имал първо заседание с новите командири.

На срещата е участвал генерал-полковник Олександър Сирски, който смени като висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Валерий Залужни.

Зеленски заяви, че е разискал с новото управление на ВСУ обстановката на фронта в източната и южната част на страната, както и по какъв начин да бъде предпазена допустимо най-добре сериозната инфраструктура като електрозахранването и водоснабдяването.

Предишният главнокомандващ бе доста известен измежду украинците, само че напоследък се говореше за раздор в връзките му с с президента.

Целта на кадровите промени е подсилване на украинската защита съвсем две години след съветската пълномащабна инвазия в страната, отбелязва Ройтерс.

Украйна изпитва дефицит на хора и техника и реализира малко триумфи на бойното поле предходната година. Освен това тя е изправена пред опасността от спиране на военната помощ от най-големия си покровител - Съединените щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР