Украинският президент Володимир Зеленски прогнозира, че издирваният от Международния наказателен

...
Украинският президент Володимир Зеленски прогнозира, че издирваният от Международния наказателен
Коментари Харесай

Зеленски: Путин няма да издържи още 10 години война срещу Украйна, той ще умре

Украинският президент Володимир Зеленски предвижда, че търсеният от Международния углавен съд съветски президент Владимир Путин няма да оцелее " даже още 10 години ". В изявление за бразилската медия Globo, оповестено в YouTube канала на украинския президент, Зеленски бе запитан дали съгласно него войната в Украйна наподобява на тази в Сирия и дали ориста на Киев може да е същата. В Сирия руснаците водят " прокси война " към този момент съвсем три десетилетия. " Не, това не е допустимо, тъй като Путин няма да живее толкоз години. Той не воюваше в Сирия с темпото, с което води война с нас. Войната в Сирия е друга ", сподели Зеленски.

" Путин няма да издържи "

 

" Той няма да издържи. Ще си отиде след 30 години, ще почине - това е изцяло разбираемо. Но той няма да издържи и 10 години. Той не е същият човек ", съобщи украинският водач. Той сподели още, че дейностите на съветските войски на бойното поле " потвърждават, че през днешния ден Русия не е в положение да окупира изцяло Украйна и да ни унищожи ". " Желанията им са едни и същи, само че всички те към този момент осъзнават, че не са способни на повече ", сподели Зеленски по отношение на силите на Москва.

" Украйна ще работи. Вярвам, че поколението на тази война, всички ние, до момента в който сме живи, няма да им позволим да станат толкоз мощни, колкото бяха първоначално ", добави той във връзка с Русия.

 

Целта на Путин със зърното

 

Според украинския президент излизането на Русия едностранно от зърнената договорка на 17 юли е с една цел – пари. По думите му – по този начин Путин отстранява главната си конкуренция на международния пазар, а точно Украйна, след което може да манипулира страните в Африка, Азия и Америка.

Той сподели, че е удовлетворен по какъв начин в края на юни в Дания се е състояла среща за формулата за мир, в която са взели участие Бразилия, Южна Африка и Индия, като акцентира, че в мирния проект на Киев е включена доста значима точка – експорт на зърно през Черно море. Путин даде обещания на африканските страни за гратис зърно след излизането от Черноморската самодейност, само че това не бе посрещнато с екстаз даже от съдружниците му на континента като Южна Африка.

Латинска Америка е значима за Украйна

 

След като предишния месец евролидерите едвам съумяха да накарат някои страни от Латинска Америка да осъдят експанзията на Русия в Украйна по време на срещата на върха в Брюксел, в този момент Зеленски разяснява по какъв начин Латинска Америка е основна за Киев.

Той сподели, че ще се радва да посрещне бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва в Украйна. " И в случай че Лула към момента ми оказва помощ, в случай че може да събере другите водачи от Латинска Америка, всички можем да се срещнем в Бразилия или където и да било другаде. Това ще помогне доста и на целия свят, с цел да настъпи мир ", счита Зеленски.

Източник Actualno.com

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР