Украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да обособи зона,

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да обособи зона,
Коментари Харесай

Защо забраната за полети над Украйна е мисия невъзможна

Украинският президент Володимир Зеленски прикани интернационалната общественост да обособи зона, неразрешена за полети над територията на страната му, или да даде на Киев бойни самолети и системи за противовъздушна защита против съветските въздушни офанзиви. Съюзниците от НАТО се въздържат от сходен ход.

обобщава за какво:

Неколкократно Зеленски прикани Запада за обособяването на зона, неразрешена за полети. По време на война това значи прекъсване на военните самолети, които правят въздушни удари или задачи за наблюдаване.

" Чакаме решения. Изчистване на небето със силата, която имате. Или ни дайте бойни самолети и средства за противовъздушна защита. Това е помощта, която светът би трябвало да окаже на Украйна, само че и на себе си. За да потвърди, че човечеството побеждава ", съобщи Володимир Зеленски.

Единственият метод НАТО да обособи зона, неразрешена за полети над Украйна е да прати самолети над страната, които да смъкват съветските самолети.

" Ние разбираме отчаянието на украинците, само че нашата оценка е, че в случай че създадем това, ще се стигне до пълномащабна война в Европа, включваща доста повече страни и причиняваща доста повече човешко страдалчество. Това е повода да вземем това мъчително решение - да наложим тежки наказания, да предоставим забележителна поддръжка, да засилим поддръжката, само че в това време да не участваме директно със сили на НАТО в спора в Украйна - нито по суша, нито по въздух ", съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.

Путин също предизвести, че основаването на зона, неразрешена за полети над Украйна, би означавало оповестяване на война на Русия.

" Ще считаме всяко придвижване в тази посока за интервенция във въоръжения спор и опасност за нашите военни. На секундата тези страни ще станат част от спора. Без значение членове на кои организации са ", сподели Владимир Путин.

Изключвайки основаването на зона, неразрешена за полети, съдружниците от НАТО преглеждат другата опция, за която Украйна упорства.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласи, че се обмисля даването на военни самолети за Украйна. Конкретно решение към момента няма, само че страната, която се загатва като вероятен снабдител е Полша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР