Украинският президент Володимир Зеленски припомни на руските окупатори, че имат

...
Украинският президент Володимир Зеленски припомни на руските окупатори, че имат
Коментари Харесай

Зеленски към руските окупатори: Или се предайте, или избягайте! Друга опция нямате.

Украинският президент Володимир Зеленски напомни на съветските окупатори, че имат две благоприятни условия – или да избягат, или да се предадат. Трета няма.

„ Въоръжените сили на нашата страна, нашите специфични служби, нашето разузнаване вършат всичко допустимо и невероятно всеки съветски боен безусловно да усети украинския отговор на този ужасяващ гнет, който Русия донесе на нашата земя. На цялата краткотрайно окупирана територия на Украйна, от Крим до Харковска област, съветската войска няма и няма да има нито една безвредна база, нито едно безшумно място “, сподели Зеленски във видеообръщение.

„ Нашите бранители ще унищожат всички хранилища, щабове на окупаторите, тяхното съоръжение, където и да се намират. Близо до Севастопол - тогава покрай Севастопол. Близо до Луганск - тогава покрай Луганск. Това е украинска земя и окупаторите могат да създадат единствено две неща - да избягат или да се предадат. Не им оставяме други благоприятни условия “, съобщи Зеленски.

„ Освен това през днешния ден желая още един път да обърна внимание на всички наши хора в Крим - апелирам, стойте надалеч от съветските военни уреди, не стойте покрай съветски бази и военни летища, информирайте специфичните служби на Украйна за цялата информация, която знаете за окупатори, с цел да може освобождението на Крим да стане по-бързо “, съобщи украинският президент. Междувременно външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че Украйна и Русия могат да седнат на масата на договаряния, само че единствено когато съветските нашественици спрат с фантазиите си, че могат да завоюват тази война и да слагат ултиматуми на Киев.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. Москва изиска капитулацията на украинските ръководещи, само че вместо това получи гласовит пестник на украинска земя и търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника. Освен това светът изолира военнопрестъпния режим на Владимир Путин и наложи тежки наказания на Москва, които сковаха съветската стопанска система.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР