Украинският президент Володимир Зеленски посети днес района на фронтовата линия

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети днес района на фронтовата линия
Коментари Харесай

Зеленски отиде до фронтовата линия в Източна Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски посети през днешния ден региона на фронтовата линия в Харковска област в Източна Украйна, се споделя в публично изказване на неговата канцелария.

" Тук участват командири, които пазят мирния живот в Украйна, в Харковска област, в Купянското направление ", сподели Зеленски в команден пункт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинският президент напомни за загубите, които са понесли въоръжените сили на страната му. " Всички знаят, че това е най-високата цена, и по тази причина ви апелирам да се грижите са себе си, за другарите си, за офицерите и бойците ", прикани той.

След това Зеленски връчи медали на няколко офицери.

" Благодаря на воините за тяхната работа, за това, че пазят нашата страна! Пожелавам им победа, да останат мощни и да запазят темпото ", написа украинският президент в своя обява във " Facebook ", представена от Укринформ.

Командващият украинските сили на този сектор от фронта генерал-полковник Олександър Сирски и няколко негови подчинени срещнаха президента с ситуацията по отбранителната линия Купянск-Лиман.

Зеленски беше съпроводен от министъра на защитата Рустем Умеров и от началника на своята канцелария Андрий Ермак.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР